Menu Zavřít

FIRMY

1. 3. 2004
Autor: Euro.cz

Petrochemické skupině Unipetrol klesl loni čistý zisk na 148,4 milionu z předloňských 635,2 milionu korun. Tržby se zvýšily o 14 procent na 68,7 miliardy. Jde o předběžné konsolidované výsledky. Petrochemická skupina se privatizuje. Na prodej je 63 procent akcií holdingu. Nový vlastník by měl být znám do konce dubna.

Mladoboleslavská automobilka Škoda otevřela v indickém městě Aurangabad novou montážní halu. Z továrny má měsíčně vyjíždět až osm set nových osobních automobilů. Nová výrobní hala nahradí provozy, které měla Škoda Auto dosud pouze pronajaté. Škoda začala v Indii podnikat v roce 2000. V loňském roce tam prodala přes čtyři tisíce vozidel. Škoda plánuje expanzi i do Kazachstánu a Íránu.

BRAND24

Lucemburský výrobce hlinikových kol Ronal plánuje, že postaví u Pardubic novou továrnu. Od magistrátu odkoupil za 40 milionů korun pozemky v průmyslové zóně ve Starých Čívicích. Firma chce do výstavby podniku investovat 1,3 miliardy korun a vytvořit asi 550 nových pracovních míst.

Společnost Futaba Czech začala s náborem zaměstnanců do nové továrny v průmyslové zóně Baštínov u Havlíčkova Brodu. Vyrábí automobilové komponenty. V továrně o rozloze 36 000 m 2 má do konce roku pracovat dvěstě lidí. Celkově firma plánuje, že zaměstná až pět set osob.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).