Menu Zavřít

Firma KPP změnila své logo

15. 2. 2011
Autor: profit

Kombinaci zelené a černé vystřídaly ve firemním designu KPP odstíny šedé s bílou a firma uvádí, že její nové logo je elegantní, čisté a lépe zapadá do celkového designu firmy.

Foto: KPP

Přední český dovozce a distributor podlahových krytin společnost Kratochvíl parket profi, s.r.o. mění firemní design a představuje své nové logo. Po více než sedmi letech, kdy firmu v barvách zelené a černé reprezentovalo původní logo, se novými barvami KPP stává bílá v kombinaci s různými odstíny šedé (od světlé až po antracitovou). Výstižný a jasný obsah loga „KPP parkety & design“ zůstává i nadále zachován.

Od založení firmy v roce 1993 jsme v podstatě vždy kombinovali zelenou barvu s černou anebo bílou. Tato kombinace však již nesplňuje naše představy o firemním designu a identitě vůbec,“ říká Ing. Petr Kratochvíl, jednatel společnosti Kratochvíl parket profi, a dodává: „Nové logo je jasnější a lépe čitelné, díky jeho čistotě a eleganci ho lze kombinovat v podstatě s jakýmikoliv grafikami.“ Nová barevná kombinace klidné šedé s čistou bílou se stala základem i pro grafiku webových stránek, letáků, inzerátů a dalších nástrojů interní a externí komunikace i propagačních materiálů. Změna loga přispívá k firemnímu cíli více se při komunikaci zaměřit na design a oslovovat kromě koncových zákazníků také odbornou architektonickou veřejnost, především interiérové architekty.

BRAND24

Společnost má na výběr dvě základní kontrastní provedení loga, oba typy jsou vybírány a používány v různých stupních šedé individuálně dle barevné struktury podkladu tak, aby logo na podkladu vždy vyniklo.

Původní zelenočerné logo KPP parkety & design firmě sloužilo více než sedm let. Před touto podobou firma používala ještě 3 odlišná provedení, která rovněž vycházela z odstínů zelené barvy v doprovodu černé a bílé. Nejnovější šedobílá varianta je tedy pátou inovovanou podobou loga KPP v historii firmy.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).