Menu Zavřít

Firma ECE zastavila projekt v Liberci

27. 2. 2009
Autor: Euro.cz

Společnost ECE Projektmanagement zastavila výstavbu nákupního centra Galerie Liberec. O svém rozhodnutí už informovala i nájemce. Podle původních plánů měl obchodní dům přivítat první zákazníky už na konci letošního roku nebo na začátku toho příštího.

Termín otevření se ale několikrát posunul kvůli nezákonným průtahům ve správních řízeních, a tak firma není schopna slíbit realizaci projektu, přestože v těchto dnech získala stavební povolení. Řekl to jednatel ECE Josef Tobek.

BRAND24

Výstavbu Galerie Liberec provází od počátku konkurenční spory s nizozemskou firmou Multi Development, která doslova přes ulici staví obchodní centrum Forum. Společnost se odvolala proti původnímu územnímu rozhodnutí a české úřady celou stavbu ECE zablokovaly.

Hlavním důvodem zastavení stavby byl podle Tobka postup stavebního úřadu, který bez zákonných důvodů přerušoval stavební řízení, tím dalším byl nezákonný postup ministerstva pro místní rozvoj. Centrum přitom bylo už ze 60 procent obsazeno. „Nebylo ale možné donekonečna smlouvy protahovat, poškozovalo by to naše dobré jméno i vztahy s nájemci,“ vysvětlil Tobek.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).