Menu Zavřít

Finance

3. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Krátce

Padesátníky skončí

Od 1. září příštího roku již nebude možné platit padesátihaléřovými mincemi. ČNB rozhodla o ukončení platnosti půlkorunových mincí k 31. srpnu 2008. „Hlavními důvody pro toto rozhodnutí je, že přestávají plnit základní funkci oběživa. V současné době je jich v oběhu 410 milionů, což představuje 41 padesátníků na osobu včetně kojenců,“ říká člen bankovní rady ČNB Pavel Řežábek.

Profireal vyrostl o čtvrtinu

Finanční skupina Profireal Group poskytla v prvním pololetí letošního roku celkem 37 tisíc půjček a úvěrů v nominální hodnotě 1,83 miliardy korun. V meziročním srovnání se jedná o nárůst ve výši 23 procent. Hodnota úvěrů v Polsku a na Slovensku vzrostla v obou zemích o 25 procent. Nejprodávanějším produktem byly zaměstnanecké úvěry, které se na celkové produkci podílely z 97 procent. Zbylá tři procenta připadla na živnostenské a podnikatelské půjčky.

Komerční bance se daří

Komerční banka zvýšila v pololetí podle neauditovaných výsledků čistý konsolidovaný zisk o 9,8 procenta na 5,3 miliardy korun. Za loňské první pololetí vykázala čistý zisk 4,8 miliardy korun. Bilanční suma Komerční banky vzrostla k 30. červnu za rok z 513 miliard na více než 639 miliard korun.

BRAND24

ING roste zisk, klesá bilance

Česká pobočka nizozemské ING Bank zvýšila v pololetí čistý zisk meziročně o více než 42 procent na téměř 193 milionů korun. Celková aktiva banky naopak ke konci června klesla o deset miliard na 57,8 miliardy korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).