Menu Zavřít

Expremiér Nečas založil konzultační firmu Nestac Consulting

13. 10. 2014
Autor: čtk

Někdejší premiér Petr Nečas se po angažmá na vysoké škole CEVRO a získání živnostenského listu stal podnikatelem. Spolu s bývalým europoslancem za ODS Ivo Strejčkem počátkem září založili společnost s ručením omezeným Nestac Consulting.

Firma sídlící na pražském Smíchově má jako předmět podnikání deklarovanou výrobu, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona.

Strejček v Evropském parlamentu působil mezi lety 2004 až 2010 v hospodářském a měnovém výboru, ve výboru pro vnitřní trh a ve výboru pro zemědělství. Byl členem delegace Evropského parlamentu pro spolupráci s Čínou. Po skončení mandátu není politicky aktivně činný. Působí v Institutu Václava Klause a sám vlastní poradenské „eseróčko“ Silver Lighthouse Consulting.

Petr Nečas, který vloni v létě kvůli známé kauze Nagygate rezignoval na post předsedy vlády, si letos v únoru otevřel živnost. Náplní živnosti mají být už zmiňované konzultace nebo činnost zpravodajských a informačních kanceláří, marketing a vzdělávání.


Čtěte také:

Vadim Fojtík: Živnostník Nečas

Nagyová končí se „zbabělou“ ODS. Stranu definitivně opouští

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).