Menu Zavřít

Exposlanec Boris Šťastný otevírá v Praze Alzheimer centrum

25. 5. 2015
Autor: Petr Topič, Mladá fronta

Bývalý poslanec a zdravotnický expert ODS Boris Šťastný se po odchodu z politiky naplno vrhl do světa zdravotnického byznysu. Kromě toho, že ordinuje proteinovou dietu vlastní značky Dr. Diet a vypomáhá s vedením kliniky Respimed, spouští se svým otcem, plicním lékařem, nový projekt péče pro nemocné trpící demencí. V pražských Kunraticích otevřeli ústav Alzheimer Home Zátiší pro devadesát klientů.

Zařízení s nepřetržitou péčí právě přijímá první pacienty, kapacitu by mělo naplnit do roka. „Chceme pod jednou střechou špičkovou zdravotní a sociální péči. V tom budeme jiní. Málokdo totiž umí tyto dvě oblasti skloubit. Unikátně tyto služby propojíme,“ říká Boris Šťastný. Je přesvědčen, že to, co v zařízeních pro nemocné s demencí často chybí, je dostupná a kvalitní zdravotní péče. „V domovech mnohdy nevidíte doktora,“ dodává.

Synergický efekt s Respimedem je tedy nasnadě. Nadstandardní zdravotní péči chce poskytovat i rodinám klientů domova. Firma Šťastných si pronajala prostory v domově pro seniory, který loni otevřela společnost Rodop. Projekt se 120 byty koncipovaný jako jednotky uzpůsobené pro potřeby soběstačnějších seniorů tak rozšiřuje záběr na trhu.

Alzheimer Home Zátiší bude fungovat také jako poskytoval terénních služeb a domácí zdravotní péče pro klienty, kteří nepotřebují 24hodinouvou péči. Bývalý poslanec převzal i místní restauraci, která bude sloužit také jako kuchyně pro celý areál Zátiší.

Celý text najdete v aktuálním vydání deníku Euro


Čtěte také:

Boris Šťastný vystupuje z ODS. Chce založit stranu s Klausem

BRAND24

Alzheimer jako byznys

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).