Menu Zavřít

EVROPŠTÍ PODNIKATELÉ SE SEJDOU V ČÍNĚ

24. 7. 2006
Autor: Euro.cz

Hospodářská komora Čínská rada na podporu mezinárodního obchodu, Evropská komise a vláda čínské provincie Sečuán připravily na 9. a 10. listopad multioborovou mezinárodní akci EU-China Partenariat 2006. Jde o největší akci tohoto typu v letošním roce, setká se zde přibližně 500 subjektů z Číny s přibližně čtyřmi stovkami podniků z celé Evropské unie.

Hospodářská komora

Čínská rada na podporu mezinárodního obchodu, Evropská komise a vláda čínské provincie Sečuán připravily na 9. a 10. listopad multioborovou mezinárodní akci EU-China Partenariat 2006. Jde o největší akci tohoto typu v letošním roce, setká se zde přibližně 500 subjektů z Číny s přibližně čtyřmi stovkami podniků z celé Evropské unie. Pověřeným koordinátorem pro Českou republiku je Hospodářská komora ČR, prostřednictvím které má také patnáct českých firem možnost zúčastnit se akce v čínském městě Chengdu. Subjekty splňující daná kritéria získají od Evropské komise významnou finanční podporu.

EU-China Partenariat 2006 patří do osvědčeného formátu akcí typu Europartenariat. Výhodou těchto kontaktních setkání podnikatelů je kromě významné finanční podpory poskytované podnikatelům přímo i standard sjednávání kontaktních schůzek operativně předem i na místě dle konkrétních požadavků. Účastník má předem k dispozici seznam hostitelských firem včetně jejich profilů a požadavků na určitou formu spolupráce včetně dalších specifikací, což umožňuje efektivní a flexibilní přípravu. Díky počítačovému systému jsou schůzky mezi partnery sjednány ještě před samotnou akcí. Každý účastník má pak jistotu, že se s požadovaným partnerem setká a bude mít příležitost projednat s ním možnosti spolupráce, navíc má možnost kdykoli během akce sjednávat na základě svých požadavků dodatečné schůzky.

Ve Veletržním areálu Chengdu Century City (New International Expo Center) se na podzim letošního roku sejdou zástupci těchto oborů: strojírenství, stavebnictví a inženýrink, informační a komunikační technologie, elektronika a elektronické součástky, zdravotnická technika a výrobky, cestovní ruch, životní prostředí a zemědělství.

Přibližně čtyři stovky evropských firem budou mít šanci navázat partnerství s čínskými protějšky, zahájit jednání o zakládání společných podniků či o zapojení se do rozvojových projektů. Prostor bude i pro sjednání dohod o přímých dodávkách výrobků, služeb a investičních celků, subdodávek, servisních prácí, projektových služeb, atd.

Pro firmy účastnící se akce EUChina Partenariat 2006 se tak otevírá možnost proniknout prostřednictvím čínských firem na celočínský trh. Hostitelské čínské firmy totiž nepocházejí jen z provincie Sečuán, ale z celého čínského území. Experti Evropské komise pečlivě vybírají pouze ty hostitelské firmy, které splňují náročná výběrová kritéria pro účast na této prestižní akci.

BRAND24

Zájemci o účast ve výběru pro tuto akci si mohou prostudovat podrobné informace o čínských hostitelských firmách včetně jejich profilu činnosti a požadavků na spolupráci na internetové adrese http://www.euchinapartenariat. com/english/ (kliknout na heslo Directory of Chinese Companies) a získat i další informace o této největší kontaktní akci organizované Evropskou komisí v tomto roce. Pro zájemce bude připraven i tištěný katalog v angličtině. Pro registraci k zařazení do seznamu podporovaných podniků musí firma splnit následující podmínky: český právní subjekt, malá či střední firma dle kategorizace EU (do 250 zaměstnanců) vyhovující schválenému oborovému zaměření akce, řádně vyplněná závazná přihláška a firemní profil, řádně vyplněný on-line formulář na oficiální stránce akce, výběr partnera pro jednání předem, uhrazení stanovené zálohy na účastnický poplatek, fyzická účast na akci EU-China Partenariat 2006 v Chengdu a uskutečnění alespoň dvou jednání s hostitelskými čínskými firmami.

Podrobnější informace mohou případní zájemci získat na telefonech 296 646 253 nebo 296 646 255, případně na e-mailu hans@komora.cz.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).