Menu Zavřít

EVROPSKÝ TÝDEN

13. 10. 2003
Autor: Euro.cz

Středočeský kraj bude mít své vlastní zastoupení při Evropské unii v Bruselu. Krajská mise, jejímž hlavním úkolem bude propagovat a prosazovat zájmy regionu, bude sídlit v kanceláři, kterou si kraj už pronajal.

STŘEDOČEŠI SI ZŘÍDÍ V BRUSELU VLASTNÍ MISI

Na zajištění věcných a mzdových nákladů už krajští zastupitelé schválili částku 12 milionů korun. „Chceme mít v Bruselu jednoho člověka. Bude se starat o to, aby nezapadly projekty Středočeského kraje, které umožní čerpat ze strukturálních fondů,“ řekl středočeský hejtman Petr Bendl. Kraj by rád otevřel své zastoupení nejpozději příští rok v dubnu, tedy v době co nejbližší termínu vstupu Česka do EU. Nejprve ale musí založit neziskovou organizaci.

DOMÉNU EU SI BUDE MOŽNÉ REGISTROVAT AŽ PŘÍŠTÍ ROK

Internetové domény s novou koncovkou .eu si zřejmě tuzemští zájemci budou moci registrovat až příští rok. Konsorcium EURid, které má mít od Evropské komise správu domény na starosti, předpokládalo zahájení registrací letos na podzim, nyní odhaduje spuštění systému v nejlepším případě na konci roku. Podle výkonného ředitele českého sdružení pro registraci domén CZ.NIC Jiřího Dohnala je pravděpodobné zahájení registrací až v příštím roce.

BRAND24

NEZAMĚSTNANÝCH V EVROPĚ ZŘEJMĚ PŘIBUDE

Evropské unii hrozí ztráta dalších pracovních míst i ve chvíli, kdy ekonomika začíná oživovat z útlumu. „Evropská unie nemá dost možností k zadržení dopadu útlumu dalším zkrácením pracovní doby a nemůže ani pokračovat zpomalování růstu produktivity práce,“ uvedla Evropská komise. To podle ní naznačuje možnost dalšího poklesu úrovně zaměstnanosti, pokud nedojde k brzkému silnému vzestupu ekonomické aktivity. V Unii je nyní průměrná míra nezaměstnanosti na osmi procentech a v zemích eurozóny na 8,8 procenta. V celé EU je 14,3 milionu nezaměstnaných.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).