Menu Zavřít

Eurostar nabízí last minute jízdenky

26. 5. 2016
Autor: ČTK/PA/Stefan Rousseau

Společnost Eurostar přišla s plánem, jak se vypořádat s propadem počtu cestujících. Nabízí last minute jízdenky. Jednosměrná cesta z Londýna do Paříže nebo Bruselu vyjde na 25 liber.

Cestující musí splnit dvě podmínky: musí mít Facebookový účet a být dostatečně flexibilní. Přesný čas spoje se totiž dozví jen 48 hodin před odjezdem. Vybrat si ale mohou, zda chtějí jet ráno nebo odpoledne. Jízdenka přitom musí být koupena s týdenním předstihem. Cena klasických jízdenek začíná na necelých třiceti librách.

Náš průzkum ukázal, že lidé mají velký zájem o spontánní cestování za dobré ceny,“ tvrdí obchodní ředitel společnosti Nick Mercer. Věří, že last minute jízdenky by mohly uspět u studentů nebo seniorů, kteří nepotřebují jezdit načas.

Strategie má zřejmě za cíl zvýšit obsazenost nových souprav e320, které přepraví o pětinu více cestujících, uvedl server The Guardian.

Počet míst se zvednul ze 750 na 900. Do hospodaření společnosti se negativně promítly teroristické útoky v obou metropolích, které Eurostar spojuje s Londýnem.

Po listopadových útocích v Paříži hlásila společnost propad provozního zisku za rok 2015 o 38 procent na 34 milionů liber. Za celý loňský rok přepravily vlaky více jak deset milionů cestujících. Na začátku roku mluvila společnost o optimistických vyhlídkách. Poté se ale odehrály útoky v Bruselu a počet cestujících se opět snížil. Za první tři měsíce letošního roku přepravil dopravce 2,2 milionu pasažérů, což je tříprocentní propad ve srovnání s předešlým rokem.

BRAND24


Přečtěte si o nové strategii leteckých dopravců cílené na nerozhodnuté

Nevíte kam na dovolenou? Aerolinky vyberou za vás

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).