Menu Zavřít

Emirates zahájila letecký most Praha – Dubaj

2. 7. 2010
Autor: profit

Společnost Emirates zahájila letecký most z Prahy do Dubaje ve Spojených arabských emirátech (SAE). Během prvního letu do české metropole přepravila cestující řady národností.

Autor: ec.europa.eu

BRAND24

Prvního letu do Prahy 1. Července využili pasažéři z Kuvajtu, Saúdské Arábie, Indie, Pákistánu, Etiopie, Malajsie, Singapuru, Číny, Jižní Koreje i Austrálie. Přímý let do Dubaje společnost Emirates zajišťuje každý den. „Praha je naší druhou evropskou trasou, kterou jsme letos po Amsterdamu, kam létáme od 1. května, začali provozovat. Světově je pak Praha naší 103. destinací,“ uvedl prezident Emirates Airline Tim Clark. Emirates s flotilou bezmála 150 letadel, mezi něž patří i jedenáct obřích Airbusů A 380, začnou od srpna obsluhovat i Madrid a o měsíc později Dakar.

Česká republika je podle něj oblíbeným turistickým cílem a aktivně se formujícím trhem. „S cestujícími z více než 20 zemí z celého světa, kteří se zúčastnili prvního letu do Prahy, jsme na dobrém začátku a významnou roli zde hraje i centrální uzel v Dubaji, díky němuž posílí i český cestovní průmysl,“ dodal Clark. Emirates jsou letos již čtvrtým síťovým dopravcem, který začal létat z Prahy. „Očekáváme velký zájem o cesty do Dubaje, ročně předpokládáme více než sto tisíc pasažérů,“ doplnil šéf Letiště Praha Miroslav Dvořák.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).