Menu Zavřít

Dvakrát vyšší ziskovost značky Maserati. Automobilka FCA má rekordní výsledky

27. 7. 2017
Autor: čtk

Automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) zvýšila ve druhém čtvrtletí provozní zisk před zdaněním (EBIT) o 15 procent na rekordních 1,87 miliardy eur (48,7 miliardy korun) díky téměř dvakrát vyšší ziskovosti své luxusní značky Maserati a lepším výsledkům v Evropě i Latinské Americe, napsal list Financial Times.

Počet prodaných vozů se však snížil o jedno procento na 1,2 milionu a hodnota prodejů stagnovala na 27,9 milionu eur. Společnost prodává vozy Jeep, Ram, Dodge, Alpha Romeo a Maserati. Její marže celkově vzrostly na rekordních 6,7 procenta za výrazného přispění severoamerického trhu, kde činily 8,4 procenta.

Zisky z prodeje automobilů Maserati vzrostly z 36 milionů na 152 milionů eur, zejména díky SUV Levante. V Číně se odbyt této značky více než zdvojnásobil.

Akcie FCA

Fiat Chrysler Chart

Prodej osobních vozů v Severní Americe ve druhém čtvrtletí klesl o 14 procent a zisk o dvě procenta na 1,35 miliardy eur. Důvodem je jak oslabení na trhu, tak plánovaná změna modelů. V Evropě, na Blízkém východě a v Africe prodeje stouply o osm procent na 395 000 vozů, zejména díky novým modelům Fiat a Alpha Romeo. Zisk na těchto trzích stoupl o 40 procent na 200 milionů eur.

BRAND24

V Latinské Americe se prodeje zvýšily o 37 procent na dvě miliardy eur a zisk činil 60 milionů eur.

Dále čtěte:

Rekordní výroba aut: v pololetí stoupla o 5,1 procenta, hlavně díky Škodě

Pro radost i jako investici. Počet Ferrari na českých silnicích vzrostl

Snížení nákladů a vyšší marže. VW zdvojnásobil zisk na 118,5 miliardy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).