Menu Zavřít

Dva za cenu jednoho

18. 6. 2010
Autor: Euro.cz

Luxusní jachta se supersporťákem v ceně

BRAND24

Design pro lidi, kteří chtějí to nejlepší, tak popisuje Kurt Strand, majitel švédské společnosti Strand Craft, nejnovější nabídku své firmy. Při pohledu na jachtu Strand Craft 122 je jasné, že si pan Strand triko netahá.
Výtvor švédského studia Gray Design je 38 metrů dlouhý a 7,5 metru široký. V podpalubí ukrývá čtyři dvoulůžkové pokoje, interiér ve stylu Art Deco, ozvučení značky Bang & Olufsen, ale především dva motory Rolls-Royce s turbem, díky němuž může jachta svištět po hladině rychlostí až 55 uzlů (102 km/hod.). Na nejrychlejší motorovou jachtu Millenium 140 jménem World Is Not Enough sice nemá (ta umí 70 uzlů), nicméně po zakotvení v přístavu je jasné, kdo bude mít navrch. Majitel Strand Craftu 122 totiž v ceně okolo 25 milionů dolarů (520 milionů korun) dostane nejen loď, ale i supersporťák Tender zaparkovaný v garáži na zádi. Designové dvojče jachty zase umí na silnici 375 kilometrů v hodině.
Že by se švédský loďař inspiroval i u nás ještě nedávno běžnou nabídkou developerů „kup byt, dostaneš auto zdarma“, lze předpokládat stěží. „Je to velmi unikátní produkt a vyrobíme ho jen v limitovaném množství šesti kusů,“ podotýká Kurt Strand. A netají se zájmem boháčů zejména ze Středního Východu. Pět z nich si již sjednalo schůzku, majitelem bude ten, kdo složí peníze jako první. Bude-li si přát zůstat v anonymitě, zatmavená zrcadlová skla ho před objektivy paparazziů spolehlivě ochrání. O neprůstřelnosti nemluvě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).