Menu Zavřít

Důležité termíny

12. 6. 2006
Autor: Euro.cz

ÚTERÝ 13. ČERVNA * Podnikání na polském trhu bude věnován seminář, který v Liberci pořádá týdeník Profit. Kontakt: stovickova@profit.cz, tel.: 234 071 436. * Na úspory energií se zaměří workshop, který v Praze pořádá společnost Komterm.

ÚTERÝ 13. ČERVNA 

  •  Podnikání na polském trhu bude věnován seminář, který v Liberci pořádá týdeník Profit. Kontakt: stovickova@profit.cz, tel.: 234 071 436. 
  • Na úspory energií se zaměří workshop, který v Praze pořádá společnost Komterm. Na setkání budou představeny současné trendy v energetice a samostatná část programu bude věnována metodě EPC, díky níž lze podstatně snížit náklady na energie. Kontakt: daniela. velova@hauska.cz, tel.: 221 592 450.
  • Konzultační den na podporu podnikání pořádá Hospodářská komora Střední Čechy, oblastní kancelář Poděbrady a Brandýs nad Labem. Kontakt: votavova@ekopodebrady.cz, tel.: 724613958.

STŘEDA 14. ČERVNA

  • Kulatý stůl s dozorovými orgány (hlavním hygienikem, zástupci Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy) se uskuteční v Praze. Setkání bude věnováno aktuálním problémům v oblasti obchodu (například zákon o reklamě, hospodářské soutěži, stravenky, platební karty, vratné obaly či nové pivní lahve). Kontakt: michovska@socr.cz, tel.: 224 805 159.
  • Problematice veřejných zakázek v Polsku bude věnován seminář, který v Praze pořádá vládní agentura CzechTrade. Kontakt: seminare@czechtrade. cz, tel.: 224 907 500.

ČTVRTEK 15. ČERVNA

  • Uskuteční se setkání generálních, finančních a controllingových ředitelů a manažerů podniků z Česka a Slovenska. Hlavním cílem akce je výměna zkušeností, názorů a otevřená diskuze o aktivní roli nástrojů finančního řízení při zvyšování výkonnosti. Kontakt: tritova@pointconsulting. cz, tel.: 225 096 445.
  • Druhý komorový jarmark pořádaný Hospodářskou komorou se uskuteční v Praze. Kontakt: jarmark@komora. cz, tel.: 296 646 691
  • Problematice veřejných zakázek v Polsku bude věnován seminář, který v Ostravě pořádá vládní agentura CzechTrade. Kontakt: seminare@czechtrade.cz, tel.: 224 907 500.

PONDĚLÍ 19. ČERVNA

  • Ekonomické a daňové minimum pro začínající podnikatelky je název semináře, který ve Zlíně pořádá tamní obchodní a hospodářská komora. Kontakt: info@ohkzlin.cz, tel.: 576 011 502.

ÚTERÝ 27. ČERVNA

  •  Začíná dvoudenní Finanční fórum pro malé a střední podniky. Akce, kterou v Plzni pořádá agentura CzechInvest, bude věnována především otázce financování podnikatelských projektů. Více informací a přihlášku naleznete na www.czechinvest. org v sekci kalendář akcí.

SOBOTA 1. ČERVENCE

  • Začíná podnikatelská mise, která doprovodí náměstka ministra průmyslu a obchodu Martina Tlapu na jeho pracovní návštěvě Číny. Akce, kterou pořádá Svaz průmyslu a dopravy, končí 8. července. Mise je organizována při příležitosti prvního zasedání Česko-čínského ekonomického výboru v Pekingu ve dnech od 4. do 6. července. Kontakt: mtrublova@spcr.cz.

DAŇOVÉ TERMÍNY

ČTVRTEK 15. ČERVNA

  • daň z příjmů - pololetní a čtvrtletní záloha na daň

PONDĚLÍ 26. ČERVNA

  • spotřební daň - splatnost daně za duben (pouze spotřební daň z lihu) - daňové přiznání za květen - daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za květen (pokud vznikl nárok)
  • daň z přidané hodnoty - daňové přiznání a daň za květen

PÁTEK 30. ČERVNA

  • daň z příjmů - přiznání k dani a daň za rok 2005
  • daň z nemovitostí - splatnost druhé splátky daně (poplatníci s daňovou povinností vyšší než 1000 korun, s výjimkou samostatně hospodařících rolníků)

PONDĚLÍ 10. ČERVENCE 

BRAND24

  • spotřební daň - splatnost daně za květen (mimo spotřební daň z lihu)

KONFERENCE O OUTSOURCINGU

Další z řady akcí Exportního klubu při agentuře CzechTrade je konference s tematikou outsourcingu, která proběhne v úterý 13. června od 9 hodin v Hotelu Pyramida na pražském Dlabačově. O outsourcingu už zaznělo mnohé, avšak převážně jen ve spojení s globálními společnostmi. Jaké má ale možnosti český podnik? Co vlastně outsourcing obnáší a jaké výhody může outsourcing přinést českým podnikatelům: O tom se účastníci konference dozví z krátkých diskuzních příspěvků špičkových odborníků, kteří tuto formu řízení firmy již úspěšně aplikují nebo dlouhodobě využívají. Příležitosti, které v této oblasti poskytují českým firmám zahraniční trhy, budou prezentovat zástupci agentury CzechTrade. Podrobnosti o akci lze získat na adrese www.exportniklub.cz nebo na telefonu 224 907 565.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).