Menu Zavřít

Důležité termíny

30. 1. 2006
Autor: Euro.cz

PONDĚLÍ 30. LEDNA * Novinkám v oblasti dani z příjmů fyzických a právnických osob bude věnován seminář, který se uskuteční v Brně. Akce je zaměřena na ustanovení vztahující se ještě k roku 2005, novinkám pro rok 2006, změnám v zákonu o rezervách a změnám v zákonu o DPH.

PONDĚLÍ 30. LEDNA

* Novinkám v oblasti dani z příjmů fyzických a právnických osob bude věnován seminář, který se uskuteční v Brně. Akce je zaměřena na ustanovení vztahující se ještě k roku 2005, novinkám pro rok 2006, změnám v zákonu o rezervách a změnám v zákonu o DPH. Kontakt: seminare@ohkbrno.cz, tel.: 541 153 055.

ÚTERÝ 31 . LEDNA * Spolupráci s evropskou vesmírnou agenturou ESA bude věnován seminář, který v Praze pořádá CzechTrade. Na akci budou prezentovány praktické kroky k navázání spolupráce s agenturou. Seminář bude veden v anglickém jazyce. Kontakt: seminare@czechtrade.cz, tel.: 224 907 500. * Zelinářské dny Olomouc je název dvoudenního semináře, který pořádá Zelinářská unie Čech a Moravy. Účast na akci přislíbili mimo jiné ministr zemědělství Jan Mládek a prezident Agrární komory Jan Veleba. Kontakt: zelinarskaunie@quick.cz, tel.: 585 413 619. STŘEDA 1. ÚNORA * Začíná liberecký stavební veletrh Contec. Akce končí 4. února. Kontakt: lvt@lvt.cz, tel.: 482 710 511. * Tématice dceřiných firem českých společností v zahraničí bude věnován seminář, který v Praze pořádá agentura CzechTrade. Kontakt: seminare@czechtrade.cz, tel.: 224 907 500. ČTVRTEK 2. ÚNORA

* Mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků Pragointerier New Design začíná na pražském výstavišti v Holešovicích. Současně se uskuteční specializovaná výstava s názvem Okna-dveře-schody 2006. Akce končí 5. února. Kontakt: m.wohlrabova @in-cheba.cz, tel.: 220 103 480.

* Na problematiku námořní přepravy se zaměří seminář, který v Praze pořádá Mezinárodní obchodní komora. Hlavním tématem bude liniová a trampová námořní přeprava a odpovědnost dopravce v námořní přepravě. Kontakt: slosarova@komora.cz, tel.: 296 646 251.

* Možnosti a perspektivy spolupráce s Bosnou a Hercegovinou, Chorvatskem a Srbskem a Černou Horou budou námětem pracovního setkání, které pořádá ministerstvo průmyslu a obchodu. Kontakt: hulkova@mpo.cz, tel.: 224 062 472.

* Vymáhání práva v Číně je námětem pracovního setkání, které v Praze pořádá agentura CzechTrade. Uchazeči se také seznámí s čínskou legislativou a justičním uspořádáním. Kontakt: seminare@czechtrade.cz, tel.: 224 907 500.

PÁTEK 3. ÚNORA * Začíná Výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času -Tourism Expo. Akce končí 5. února a její součástí je i seminář na téma aktivní dovolená. Kontakt: holubova@flora-ol.cz, tel.: 585 726 200. ÚTERÝ 7. ÚNORA

* Na podnikatelské prostředí v Německu bude zaměřen konzultační den s česky hovořící německou advokátkou. Hlavními tématy akce, která se uskuteční v Praze, budou obchodní vztahy s německým subjektem, vymáhání pohledávek v Německu, podvodné inzeráty a katalogové firmy, možnosti a podmínky podnikání v Německu a pracovní povolení pro práci v Německu. Kontakt: sadovska@komora.cz, tel.: 296 646 451.

* Konzultační den s německou advokátkou Dr. Pawelka pořádá v Praze Hospodářská komora České republiky. Konzultace je možná zejména v oblastech obchodních vztahů, vymáhání pohledávek či podvodných inzerátů. Kontakt: sadovska@komora.cz, tel.: 296 646 451.

* Obraně proti softwarovému pirátství ve firmách bude věnována konference, kterou v Praze pořádá kompetenční centrum pro softwarový management SWMPoint.cz za přispění Business Software Alliance (BSA). Kontakt: info@swmpoint.cz, tel.: 777 746 618.

DAŇOVÉ TERMÍNY ÚTERÝ 31. LEDNA * daň silniční - daňové přiznání a daň za rok 2005 * daň z nemovitostí - daňové přiznání (úplné) nebo dílčí daňové přiznání na rok 2006 ČTVRTEK 9. ÚNORA * spotřební daň - splatnost daně za prosinec 2005 (mimo spotřební daň z lihu) STŘEDA 15. ÚNORA * daň z příjmů - podpis prohlášení poplatníka daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků a podpis k provedení ročního zúčtování záloh na daň a daňové zvýhodnění - podání žádosti o provedení ročního zúčtování správcem daně PONDĚLÍ 20. ÚNORA * daň z příjmů - vyúčtování daně z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků za zdaňovací období 2005 PÁTEK 24. ÚNORA * spotřební daň - splatnost daně za prosinec 2005 (pouze spotřební daň z lihu) PONDĚLÍ 27. ÚNORA

* spotřební daň

- daňové přiznání za leden

- daňové přiznání k uplatnění nároku na vrácení spotřební daně z topných olejů, zelené nafty a ostatních (technických) benzinů za leden (pokud vznikl nárok)

BRAND24

* daň z přidané hodnoty

- daňové přiznání a daň za leden

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).