Menu Zavřít

Dotace na vzdělávání zaměstnanců firem i na Hodonínsku

23. 5. 2011
Autor: profit

Okresní hospodářská komora Hodonín oznámila, že získala dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí, na projekt „Vzdělávání pro zaměstnavatele v průmyslu."

Dotace na vzdělávání zaměstnanců firem i na Hodonínsku

Foto: Profimedia.cz

Výše dotace činí téměř 32 milionů korun. “Jde o největší úspěch v historii OHK Hodonín. Členské firmy ze zpracovatelského průmyslu mají tři roky možnost bezplatně školit své zaměstnance,“ přiblížil předseda představenstva OHK Hodonín Ing. Luděk šebesta.

OHK Hodonín nabídla před dvěma lety účast v projektu všem členským firmám ze zpracovatelského průmyslu. Zpracovatelský průmysl byl vybrán na základě průzkumu trhu práce, kdy byl identifikován jako jeden z největších tvůrců pracovních míst. Projekt se zaměřuje na aplikaci různých forem vzdělávání zaměstnanců a posílení systému řízení lidských zdrojů ve firmách.

Nyní je v projektu zapojeno 21 firem, které zaměstnávají téměř 3600 zaměstnanců a jsou významnými zaměstnavateli v regionu i ČR,“ uvedla projektová manažerka Markéta Kostelecká. Cílem projektu je posilování konkurenceschopnosti firem v oboru, uplatnění na nových trzích a udržení pracovních míst v současném post krizovém období.

BRAND24

Projekt představuje významný nástroj posílení dovedností pracovníků na všech pozicích od dělnických profesích, THP, nižšího, středního i vrcholového managementu.  Důležitou součástí jsou aktivity na tvorbu personálních systémů řízení lidských zdrojů a vybudování efektivních systémů vzdělávání.  To vše v zájmu prohloubení odborných dovedností zaměstnanců, které výrazně zvýší jejich uplatnitelnost na trhu práce.

Celkem projekt zahrnuje 930 kurzů v 8 tematických okruzích odborné přípravy. Konkrétně se například jedná o jazykové kurzy, kurzy počítačových dovedností, manažerské kurzy, firemní ekonomika, svářecí kurzy, řidičské průkazy a mnohé další,“ doplňuje Kostelecká. Zapojeno je 2230 osob, vyškoleno bude 7247 účastníků, jelikož někteří zaměstnanci se zúčastní více vzdělávacích aktivit. V projektu je zahrnuta i tvorba systémů řízení lidských zdrojů a příprava podnikových instruktorů za účelem udržitelnosti. Vzdělávací aktivity tak budou moci pokračovat i po skončení projektu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).