Menu Zavřít

Dopravci v severovýchodním regionu využijí evropskou dotaci

31. 5. 2011
Autor: profit

Rozbíhá se tříletý projekt za 15 milionů dotovaný z osmdesáti pěti procent z Evropského sociálního fondu a z patnácti procent z rozpočtu ČR.

Dopravci v severovýchodním regionu využijí evropskou dotaci

Foto: Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje

Projekt využije sedm dopravních firem z regionu severovýchod (BusLine a.s., ČSAD Svitavy s.r.o., Inex Spedition s.r.o., PAP Trutnov,s.r.o., DÍTĚ SPEDITION s.r.o., AUDIS BUS s.r.o. a SPEDUTRANS CZ s.r.o., kteří jsou členové Krajské hospodářské komory Královéhradeckého kraje, řekla na prvním workshopu ing. Zdeňka Rychterová – manažerka projektu. Jedná se o projekt, který byl schválen v dočasném rámci, což zapojeným firmám umožňuje čerpat finanční prostředky až do výše 500.000 EUR za tři účetní období po sobě jdoucí z pohledu de minimis. 

BRAND24

Cílem tohoto projektu je proškolení 1 100 zaměstnanců zapojených firem během tří let. Budou se školit řidiči, mechanici, dispečeři, odborní pracovníci a manažeři dopravních firem.Mezi školeními najdou účastníci jednak povinná školení, která musí pravidelně absolvovat ze zákona (jako například pravidelné školení řidičů,  přeprava nebezpečných nákladů v souladu s Evropskou dohodou o mezinárodní přepravě nebezpečných věcí = ADR) a jednak školení nepovinná (škola smyku,ekonomika v dopravě, diagnostika vozidel)

Projekt řídí Krajská hospodářská komora královéhradeckého kraje a vítězem výběrového řízení na školící firmu se stala firma Sdružení automobilových dopravců ČESMAD BOHEMIA. “Samozřejmě i tento projekt prochází vývojem a musíme řešit různé změny, jako je například změna zapojené dopravní firmy a jiné, ale vše je k řešení,“ dodává ing. Rychterová s dovětkem, že projekt je živý mechanismus a vývojové změny nejsou neobvyklé. Tento měsíc se projekt rozbíhá naplno – první školení již proběhla.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).