Menu Zavřít

dopisy

29. 10. 2002
Autor: Euro.cz

Vážená redakce, nevím, kolik milionů stojí kampaň do Senátu, zajímat mě to nemusí, neboť, jak doufám, nejde tato zbytečnost z mých daní. Četl jsem někde, že si ji kandidáti financují z větší části sami. Stačí přece, že z našich daní je živ Senát, instituce nad jiné zbytečná, což bezpochyby dokáže i minimální účast voličů v právě probíhajících volbách.

BRAND24

Nicméně zaujala mě rétorika billboardů kandidátů do Senátu, kteří jsou si všichni velmi podobni nejen fyziognomií, ale zřejmě i myšlením, soudě alespoň podle slov, jimiž se nás snaží zaujmout. Je celkem jedno, koho zvolíme, protože naše země bude zásluhou každého z nich neobyčejně prosperovat, zlepší se nejen podnikatelské prostředí, ale i přístup ke vzdělání a platy lékařů, bude dostatek bydlení pro chudé i bohaté, a ani povodně už žádné nebudou … Nejužitečněji se asi zachoval exprimátor Jan Kasl, který v rámci předvolební kampaně (ne sice do Senátu, ale na radnici) vzal rukavice a odklidil z pražských ulic několik psích exkrementů. Vnukl mi nápad: kdyby všichni uchazeči o senátorská křesla vyšli s košťaty do ulic a místo platonicky nabízených pravic po celý říjen zušlechťovali volební obvody, přinesli by nejen užitek, ale i praktickou ukázku svých schopností. Pak bych se možná i já k urně dostavil.

Vážení čtenáři! Budeme rádi, podělíte-li se s námi o svoje názory a zkušenosti. Uvítáme reakce na naše články i podněty ze života, které nás mohou inspirovat k dalším materiálům. Pište nebo telefonujte: Profit Vinohradská 1511/230 100 00 Praha 10 tel.: 225 010 366 fax: 225 010 377 profit@profit.cz kont. osoba: Zdena Vavírková

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).