Menu Zavřít

Doménoví správci dostávají hvězdičky

2. 9. 2011
Autor: profit

Správce české národní domény CZ.NIC se rozhodl zpřehlednit trh registrátorů v České republice. Přichází s projektem certifikace registrátorů s cílem poskytnout zájemcům o domény základní přehled o úrovni služeb jednotlivých poskytovatelů domén.

Foto: Profimedia.cz

S prvním školním dnem se proto rozhodl spustit systém na hodnocení registrátorů, kteří od něj mají akreditaci. Oficiálně se celý hvězdičkovací systém nazývá Projekt certifikace registrátorů. Jeho účelem je „poskytnout potenciálnímu zájemci o registraci domény .cz informaci o úrovni služeb nabízených jednotlivými registrátory a pomoci registrátorům navrhovat jejich systémy tak, aby byly pro koncové zákazníky co nejpříjemnější“.

BRAND24

Výsledky prvního kola testování byly zveřejněny včera. Firma ACTIVE 24 prošla certifikací úspěšně a získala plný počet hvězdiček. Od dnešního dne tak společnost může používat oficiální titul Certifikovaný registrátor. „Jsme rádi, že certifikační komise ohodnotila kvalitu našich služeb, přístup k zákazníkovi a nabídku doplňkových služeb, které k doménám poskytujeme.“ říká k výsledkům certifikace František Grunt, marketingový manažer ACTIVE 24.

V rámci projektu se také mění i podoba seznamu registrátorů na www.nic.cz.  Nově se pořadí registrátorů řídí právě výsledky certifikace. Kromě ACTIVE 24 získali plný počet hvězdiček už jen další dva registrátoři.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).