Menu Zavřít

Doména .eu je už třetí nejrozšířenější v Evropě

21. 8. 2006
Autor: Euro.cz

Nová doména .eu je s více než dvěma miliony registrovanými jmény osm měsíců po zahájení registrací třetí nejrozšířenější v Evropě. Více registrací mají jen národní domény Německa a Velké Británie, tedy .de a .uk. Vyplývá to z informací sdružení EURid, které má správu domén .eu na starosti. Nejvíce domén .

Nová doména .eu je s více než dvěma miliony registrovanými jmény osm měsíců po zahájení registrací třetí nejrozšířenější v Evropě. Více registrací mají jen národní domény Německa a Velké Británie, tedy .de a .uk. Vyplývá to z informací sdružení EURid, které má správu domén .eu na starosti.

BRAND24

Nejvíce domén .eu, celkem 673 tisíc, mají zaregistrováno uživatelé vNěmecku, následuje Velká Británie s téměř 380 tisíci registracemi a Nizozemí s 251 tisíci. Česko je na 11. příčce s 37 500 doménami.

Německou koncovku .de má v současnosti téměř deset milionů doménových jmen a .uk kolem pěti milionů. Minulý měsíc počet názvů s koncovkou .eu předstihl nizozemské domény .nl, kterých je asi 1,9 milionu. V Česku používá národní koncovku .cz zhruba 260 tisíc jmen. V celosvětovém měřítku stále vedou domény s koncovkami .info, .org, .net a .com. Nejrozšířenější doménovou koncovkou je přitom .com s více než pěti desítkami milionů registrací.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).