Menu Zavřít

Domácí mazlíček notebook

18. 1. 2008
Autor: Euro.cz

Intel

BRAND24

Čeští majitelé notebooků by se raději vzdali myčky nádobí, GPS navigace nebo pití kávy, než by přišli o svůj přenosný počítač. Takové výsledky vyplynuly z průzkumu společnosti Intel mezi evropskými uživateli notebooků. Průzkum se uskutečnil na konci roku 2007 v devíti evropských zemích (kromě Česka ještě v Itálii, Francii, Německu, Polsku, Rusku, Španělsku, Švédsku a Velké Británii), v každé bylo vyzpovídáno 300 uživatelů přenosných počítačů.
Z výsledků například vyplývá, že za národ s největšími znalostmi v oblasti notebookových technologií se považují Italové a Španělé. Každý čtvrtý respondent se v souvislosti s přenosnými počítači označil za experta, vysoké sebevědomí předvedli i Poláci. Češi, soudě dle výsledků, jsou mírně nadprůměrnými odborníky na notebooky – třetina jich má alespoň základní znalosti ovládání laptopů, polovina jsou pokročilí uživatelé a jen patnáct procent majitelů přenosných počítačů se považuje za experty. „Sebevědomí uživatelů vychází obecně především z toho, že své počítačové znalosti považují za součást životního stylu. Notebooky používají k nákupům na webu, internetovému bankovnictví či komunikaci s přáteli a sdružování do on-line komunit,“ říká Martin Drdul, manažer pro rozvoj trhů ve společnosti Intel.
Téměř tři čtvrtiny všech evropských respondentů tvrdí, že se v notebooku odráží jejich osobnost, a prostřednictvím tohoto přístroje musejí, podobně jako mobilem, ukázat svou správnou image. „V Česku se nad tím, co o majiteli říká jeho notebook, zamýšlí téměř 85 procent dotázaných,“ dodává Drdul. Zatímco mužští respondenti od přenosného počítače vyžadují kvalitnější multimediální výbavu kvůli lepším zážitkům při hraní her, ženy více zajímá ukládání vlastních fotek a videosekvencí. Každá čtvrtá dotázaná připustila, že je laptop natolik nedílnou součástí životního stylu, že si bere počítač na dovolenou, a dokonce každá třetí by byla ochotna vzdát se čokolády a sladkostí na celý rok, aby nemusela obětovat svůj notebook.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).