Menu Zavřít

Do tendru o Sazku se jako třetí subjekt přihlásili lidé blízcí miliardáři Tykačovi

14. 9. 2011
Autor: profit

Do tendru o loterijní společnost Sazka se jako třetí subjekt přihlásila firma, za kterou stojí blízcí spolupracovníci miliardáře Pavla Tykače. Agentuře Mediafax to ve středu nezávisle na sobě potvrdily dva důvěryhodné zdroje.

Foto: Profimedia.cz

Jde o partu lidí složenou z dřívějších i současných spolupracovníků pana Tykače, nejsou ale spojení se skupinou Czech Coal,“ uvedl jeden ze zdrojů. “Cítí, že mají šanci, jak to ale dopadne, to je ve hvězdách. Nejsou to jejich peníze, ale na tento projekt není složité sehnat financování. Pan Tykač s tím ale majetkově propojený není,“ upřesnil zdroj agentury Mediafax, který je se situací velmi dobře obeznámen.

Jde o skupinu lidí kolem miliardáře Tykače,“ uvedl nezávisle na tom druhý zdroj. Z pátečních informací je známé, že závaznou nabídku do výběrového řízení na koupi zkrachovalé loterijní společnosti Sazka podaly společně skupiny PPF a KKCG, vlastní nabídku předložil také Synot Holding. Třetí společnost zatím zůstává v pozadí.

Je možné, že ta skupina lidí k tomu vydá nějaké stanovisko, ale zaručit to nemohu,“ dodal první ze zdrojů.

Jak dnes informovala mluvčí Sazky Lenka Tichá, insolvenční správce Josef Cupka už informoval věřitelský výbor Sazky o tom, že do výběrového řízení podaly přihlášku celkem tři subjekty. Všichni zájemci o Sazku podle ní splnili podmínky schválené soudem a také v termínu složili požadovanou půlmilionovou kauci.

Tímto jim také vznikla povinnost podat do 23. září 2011 závaznou finální finanční nabídku a zároveň složit celkovou kupní cenu, s níž se chtějí o podnik Sazka ucházet,“ uvedla Tichá.

BRAND24

Jak dále sdělila, všem uchazečům už byla doručena obsáhlá dokumentace, čítající, se všemi přílohami, přes tisíc stran informací. Ta poskytují kompletní přehled o společnosti, včetně konkurenčně citlivých informaci o chodu loterijního byznysu.

Konkrétní jména zájemců o prodej společnosti budou zveřejněna až po definitivním ukončení výběrového řízení, tedy až po otevření obálek se závaznými cenovými nabídkami a vyhlášení vítěze tendru insolvenčním správcem,“ sdělila Tichá. Podle ní je důvodem zamezení jakýchkoliv spekulací a ovlivňování celého průběhu výběrového řízení.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).