Menu Zavřít

Do České republiky míří světová dvojka ve slevových serverech

4. 8. 2011
Autor: profit

Do Česka míří druhý největší světový slevový server LivingSocial. Po Gruponu druhý nejúspěšnější portál hromadného nakupování světa na svých stránkách před časem hledal vhodného kandidáta na pozici ředitele generálního ředitele české pobočky. Výběrové řízení bylo podle informací amerických médií už úspěšně dokončeno.

 

Foto: Profimedia.cz

LivingSocial výrazně investuje do své celosvětové expanze a o tom, že zřídí pobočku v Česku, se mluví již delší dobu. Kdy přesně odstartují, ale zatím není jasné,“ říká Michal Hardyn největšího českého slevového agregátoru SlevyDnes.cz. „Každopádně příchod tak velkého a silného hráče by určitě výrazně trh ovlivnil. Na Facebooku už vede LivingSocial několik měsíců kampaně cílené na české uživatele a patří teď přes prázdniny mezi největší inzerenty na českém Facebooku, díky čemuž si budují databázi českých uživatelů, kterým potenciálně můžou nabídnout slevy,“ všiml si Hardyn.

BRAND24

Jednoznačně nejzajímavější novinkou posledních dní na trhu internetových slev v ČR je dokončení transakce, o které se v kuloárech dlouho mluvilo. Největší tuzemský slevový server Slevomat získal nadpoloviční podíl ve svém největším konkurentovi, serveru Zapakatel. Přitom Slevomat již delší dobu vlastní podíl ve slevovém serveru Vykupto.cz, který je trojkou na trhu. Nově tak vznikla skupina, která získala velmi zajímavou pozici na českém slevovém trhu.

Odborníci přijali zprávu o akvizici vesměs pozitivně. „Od sloučení třech významných slevových serverů si slibujeme zkvalitnění fungování celého trhu internetových slev. Na SlevyDnes.cz porovnáváme slevy od 220 slevových serverů, které dlouhodobě monitorujeme a ověřujeme. Po více než roce slevového oboru v ČR jsme se několikrát setkali s tím, že zkrachoval slevový server nebo přímo provozovatel nabízející slevu. Nemělo by se stát, že na podobné nepříjemnosti ve výsledku doplatí uživatel neboli zákazník slevového serveru,“ říká Hardyn, podle kterého nákup Slevomatu přispěje k celkové kultivaci a pročištění trhu s hromadnými slevami.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).