Menu Zavřít

Do Brna přijede více Asiatů

2. 10. 2006
Autor: Euro.cz

INVEXNa letošním ročníku Mezinárodních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex na brněnském výstavišti se představí firmy z 21 zemí světa, což je o dvě více než loni. „Největší expanzi očekáváme od firem z Číny, kterých přijede nejméně šestkrát více než minule.

INVEX Od 9. do 13. října se v Brně uskuteční 16. ročník Mezinárodního veletrhu Invex. Podle pořadatelů je čtvrtým největším veletrhem informačních a komunikačních technologií na světě.**

Na letošním ročníku Mezinárodních veletrhů informačních technologií a spotřební elektroniky Invex a Digitex na brněnském výstavišti se představí firmy z 21 zemí světa, což je o dvě více než loni. „Největší expanzi očekáváme od firem z Číny, kterých přijede nejméně šestkrát více než minule. Zatímco loni tu měla dva zástupce, letos se jich přihlásilo již 13,“ říká mluvčí veletrhů Vítězslav Dohnal. Celkově ale bude počet zahraničních firem menší, místo loňských 136 očekávají pořadatelé účast kolem 100 společností.

Sousední Slovensko bude zastupovat jen 31 firem, tedy o 18 méně než vloni. „Pokles si lze vysvětlit tím, že mnoho značek otevřelo svá zastoupení v České republice, a na veletrhu tak pochopitelně figurují jako domácí pobočka,“ vysvětluje Dohnal. Počet firem z ostatních evropských zemí se oproti loňskému roku nijak výrazně nezmění. Jejich zájem stoupl výrazněji po vstupu Česka do Evropské unie a od té doby je každoročně vyrovnaný.

„Poprvé se v Brně představí Indie. Její dvanáctičlenná obchodní delegace zde bude hledat nové partnery pro budoucí spolupráci,“ upřesňuje Dohnal. Podle vedoucího manažera veletrhů Petra Ondráška chápe řada asijských firem účast na Invexu a Digitexu jako bránu do celého středoevropského regionu. Loni navštívilo veletrh Invex a s ním spojený Digitex 103 tisíc lidí z 38 zemí.

Letošní novinkou je projekt Technologie & Design. „Jeho cílem je ukázat to nejlepší, co lze nalézt ve spojení technologie a designu,“ říká mluvčí veletrhů. Poprvé se projekt veřejnosti představil na jarním veletrhu bydlení Mobitex. „Společnosti Intel, Comfor, Hewlett-Packard, Philips, JVC, Sony, Canon, AV Media a další zde široké veřejnosti představí produkty z oblasti informačních technologií, audia a videa, jež lze bez nadsázky označit jako perly každého obývacího pokoje,“ dodává.

BRAND24

Prostor pavilonu A1 brněnského výstaviště bude rozdělen netradičně do několika ostrůvků reprezentujících jednotlivé místnosti domácností. Návštěvníci si budou moci prohlédnout například high-endové sestavy domácího kina za desítky milionů korun nebo novinku v podobě systému multiroom - ozvučení celého domu z jednoho místa, kdy lze elegantními panely ovládat vždy příslušnou místnost.

O účast na projektu mají firmy velký zájem. „Můžeme lidem ukázat, že počítače už nejsou jen ty šedé či černé krabice, které mají opřené ve své pracovně a že není důvod se jich bát. Dnes se mohou stěhovat i do obývacího pokoje a nahradit či spolupracovat s celou řadou dalších zařízení,“ říká Pavel Svoboda ze společnosti Intel.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).