Menu Zavřít

Do Brna míří přední automobilky

30. 5. 2005
Autor: Euro.cz

VELETRH Letošní ročník mezinárodního Autosalonu Brno je za dveřmi. Uskuteční se od 4. do 9. června na brněnském Výstavišti. Ač si některé automobilky nechávají své perly až na okamžik otevření autosalonu, už nyní lze některé novinky představit. Autosalonu se letos zúčastní téměř všichni dovozci osobních aut.

VELETRH

Letošní ročník mezinárodního Autosalonu Brno je za dveřmi. Uskuteční se od 4. do 9. června na brněnském Výstavišti. Ač si některé automobilky nechávají své perly až na okamžik otevření autosalonu, už nyní lze některé novinky představit.

Autosalonu se letos zúčastní téměř všichni dovozci osobních aut. Výjimkami jsou zejména značky Toyota, která nedostala požadovanou výstavní plochu, a Fiat. Vedení tohoto koncernu se letos rozhodlo prezentovat zejména prostřednictvím značky Alfa Romeo. Kromě sériově vyráběných modelů se v Brně objeví i nové studie, koncepty a závodní speciály.

Nesporně jednou z netrpělivě očekávaných událostí bude pro české motoristy první příležitost vidět na vlastní oči to, co se vyrábí v kolínské automobilce TPCA. Peugeot 107 a Citroen C1 budou součástí expozic těchto automobilek. Pořadatelé slibují, že zajistí důstojné místo i pro Toyotu Aygo, která se nebude moci opřít o podporu této firmy.

Automobilka Škoda nebude na autosalonu prezentovat pouze budoucnost svého výrobního programu, ale hlavně historii. V letošním roce totiž uplyne 100 let od výroby prvního vozu této značky, což je důvodem pro rozsáhlou retrospektivu.

NEJVĚTŠÍ EXPOZICE KONCERNU VOLKSWAGEN

Vůbec největší expozici bude mít v Brně koncern Volkswagen. A to nejen proto, že pod jeho křídla patří domácí značka Škoda. Samotná značka VW chystá premiéru malého vozítka Fox, modernizovaného modelu Polo, sportovního Golfu GTI nebo rodinného vozu Golf Plus.

BRAND24

Další z koncernových značek Audi přiveze do Brna supersportovní sedan RS4 či studii Audi Allroad Quattro. Tento koncept by měl být doslova nabitý moderními technologiemi. Českou výstavní premiéru bude mít například i třída B firmy Mercedes Benz, modely legendárních amerických značek Cadillac či Corvette.

Foto popis| NOVÁ ŠKODA Českou výstavní premiéru bude mít i koncept Škoda Yeti, poprvé prezentovaný na jarním veletrhu v Ženevě.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).