Menu Zavřít

Deutsche Bank je stále za očekáváním, navzdory obrovskému růstu

27. 7. 2017
Autor: čtk/ap

Čistý zisk největší německé bankovní společnosti Deutsche Bank ve druhém čtvrtletí výrazně vzrostl na 466 milionů eur (12 miliard korun) z pouhých 20 milionů před rokem, přesto pokulhává za očekáváním banky.

Celkové příjmy klesly o deset procent na 6,6 miliardy eur a podle dnešního prohlášení banky letos nedosáhnou na loňskou úroveň. Stěžejním negativním faktorem druhého čtvrtletí byl pokles příjmů z obchodování na kapitálových trzích a související snížení provizí.

Vývoj hodnoty akcií Deutsche Bank:

Deutsche Bank Chart

Zdroj: IEconomics.com

Zisk banky, která je v polovině pětiletého období restrukturalizace, stoupl díky snížení nákladů a analytici oslovení agenturou Reuters odhadovali jeho výši na 273 milionů eur. Zisk před zdaněním se zvýšil ze 408 milionů na 822 milionů eur. Akcie banky na zprávu reagovaly propadem o 2,4 procenta.

Jak prohlásil šéf banky Deutsche Bank, navzdory podstatnému růstu ziskovosti banka zdaleka nesplnila své dlouhodobé cíle. Své příjmy odhadovala na 7,15 miliardy eur. „Náš makroekonomický výhled sice zůstává pozitivní, je však patrný jak útlum aktivity našich klientů, tak volatilita trhu,“ uvádí se v prohlášení banky. Předpokládá, že ztráta na provizích se po nezvykle slabém prvním pololetí ve druhé polovině roku ještě prohloubí.

BRAND24

Přečtěte si také:

Deutsche Bank dostala v USA pokutu za 4 miliardy korun. Porušovala pravidla

Deutsche Bank plánuje oživení. Vydáním akcií navýší kapitál o 8 miliard eur

Vyrovnání s Američany bude Deutsche Bank stát 186 miliard

Centrála Deutsche Bank v bankovní čtvrti německého Frankfurtu


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).