Menu Zavřít

Desná chce opravit nejcennější památky

21. 4. 2008
Autor: Euro.cz

Desná na Jablonecku chce s pomocí evropských fondů opravit nejcennější památky spojené s působením významné sklářské rodiny Riedlů, která výrazně přispěla k rozvoji podhorského města.

Radnice připravila projekt Dědictví skláře Riedla, který zahrnuje rekonstrukce Riedlovy vily a Riedlovy hrobky a také výstavbu parkoviště.

„Realizace projektu přijde na 20 milionů korun, prostředky žádá město z regionálního operačního programu,“ vysvětluje starosta Marek Pieter. „Cílem projektu je zlepšení veřejné vybavenosti města využívané turisty a návštěvníky, přispět by měl i ke zvýšení atraktivity kulturních památek v majetku města,“ říká starosta.

BRAND24

V rámci projektu by podle Pietera mělo v centru města vyrůst i hlídané parkoviště se sociálním zařízením, které poskytne zázemí také pro autobusy turistů a handicapované motoristy. Podobná plocha zatím v Desné chybí.

S pomocí evropských dotací chce město také prodloužit kanalizaci a zateplit budovy mateřské a základní školy. Desná uvažuje také o přestavbě uzavřené zvláštní školy a náklady odhaduje na 15 až 20 milionů korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).