Menu Zavřít

Dejte si k letošním Vánocům internet

22. 11. 2004
Autor: Euro.cz

INTERNETOVÉ PŘIPOJENÍ Do konce roku operátoři dávají modemy k vysokorychlostnímu připojení zdarma. Nabízejí také vyšší rychlosti za nižší ceny. Na každoročním prosincovém šíleném utrácení se chtějí svézt i poskytovatelé internetu. Zájemcům nabízejí modemy za korunu a dočasně snížené poplatky za připojení k internetu.

**INTERNETOVÉ PŘIPOJENÍ

BRAND24

Do konce roku operátoři dávají modemy k vysokorychlostnímu připojení zdarma. Nabízejí také vyšší rychlosti za nižší ceny.

Na každoročním prosincovém šíleném utrácení se chtějí svézt i poskytovatelé internetu. Zájemcům nabízejí modemy za korunu a dočasně snížené poplatky za připojení k internetu. Český Telecom začal nabízet připojení přes ADSL o rychlosti 512 kbps za cenu připojení o poloviční rychlosti. Hlavní návnadou je dvoutýdenní bezplatné užívání služby Internet Expres a její aktivace za jednu korunu. Pokud se zákazník rozhodne ponechat si ADSL i nadále, zaplatí za dalších šest týdnů stejnou částku (857 korun) jako za poloviční rychlost. Po šesti týdnech si pak zákazník může nechat současnou rychlost a připlatit si 178 korun, nebo se spokojí s poloviční rychlostí 256 kbps a bude nadále platit 857 korun. Modem dostávají zákazníci zdarma při objednávce přes telefon nebo internet, případně za 1199 korun při koupi v prodejně. Kdo není spokojen, může po uplynutí testovací doby modem vrátit a dostane zpět kupní cenu. Podle Telecomu jde o úspěšný marketingový tah - modemy vrací pouhá třetina zkoušejících. Všichni klienti Českého Telecomu si také mohou každý měsíc stáhnout dva filmy z portálu Starzone.cz zdarma. Dominantní hráč tak získal dominantní pozici i v oblasti datových služeb ADSL. Nyní eviduje přes 80 tisíc uživatelů ADSL proti 16 tisícům na začátku roku. Za poslední dva měsíce chce získat dalších 20 tisíc, aby překročil hranici 100 tisíc. Zákaznický boom by měla podpořit i nabídka počítačů, které Telecom dodává ve spolupráci s AutoContem. Počítač je možné zakoupit na třicet měsíčních splátek, cena je ale vyšší než při nákupu v běžných obchodech. Telecom to vysvětluje tím, že v ceně je i dvouletý servis u zákazníka a jde o ucelené řešení pro zákazníky, kteří se již nechtějí o nic starat a jsou ochotní zaplatit vyšší cenu. Vánoční marketingové triky ale připravují i další operátoři. Contactel poskytuje poukázku 200 Kč na nákup v internetovém obchodě, UPC až do odvolání pro připojení přes kabelovou televizi dává modem zdarma a aktivaci za korunu. Zákazník, který se upíše společnosti GTS na používání ADSL na osmnáct měsíců, si může vybrat počítačovou hru nebo bezplatné vytištění 20 digitálních fotografií. Nextra v rámci vánoční akce připravila pro nové zákazníky zvýhodněné ceny samoinstalačních balíčků s ADSL modemem. Nejlevnější samoinstalační balíček s modemem ZyXEL Prestige 630-C USB je za korunu. Další balíčky jsou nabízeny se slevou až do výše 1000 Kč. Ceny platí při uzavření smlouvy na dobu nejméně dvanácti měsíců. Operátor Volný.cz zase odpouští instalační poplatek ve výši 990 korun. Eurotel nabízí při podpisu smlouvy na využívání CDMA na dva roky modem (namísto za 8995 Kč) za korunu a aktivační poplatek snížený na polovičních 1782 koruny.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).