Menu Zavřít

Děčín investuje přes sto milionů

11. 4. 2005
Autor: Euro.cz

Děčínská radnice připravuje pro letošní rok projekty za 100 milionů korun. Na většinu z nich chce až 70 procent nákladů získat formou dotací z Evropské unie. „Nejnákladnější akcí je vyčištění zámeckého rybníka, který poničila povodeň v roce 2002,“ řekl starosta Vladislav Raška.

CONTENT24

Radní letos také chtějí opravit komplex budov městského úřadu. „Projektovou dokumentaci už máme,“ řekl starosta. Náklady na rekonstrukci fasády, výměnu oken a další práce odhaduje město na 14,4 milionu korun. Historická budova je součástí čtvrti Podmokly, kterou posuzuje národní památkový ústav jako stavební historickou zónu.

Děčín připravuje také projekt regenerace sídliště Staré Město či rekonstrukci západního křídla děčínského zámku a výstavních prostor v jeho suterénu. Opravit by se měl areál kaple sv. Jana Nepomuckého v Chrástu. Poslední velkou akcí má být stavba cyklostezky. Náklady na budování další části labské stezky pro cyklisty a pěší odhadlo město na 9,2 milionu korun. Stavět by se letos měl úsek na soutoku Labe a Ploučnice.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).