Menu Zavřít

Daňové šílenství nás minulo

10. 4. 2007
Autor: Euro.cz

Někdo platí miliony, jiný nic. Přidělalo letošní daňové přiznání vrásky našim sedmi statečným? To je stěžejním tématem tohoto dílu seriálu týdeníku Profit.Na konci března se pravidelně odehrává daňové šílenství. Účastníky našeho seriálu však strašák daňového přiznání ze sna příliš nebudil.

Někdo platí miliony, jiný nic. Přidělalo letošní daňové přiznání vrásky našim sedmi statečným? To je stěžejním tématem tohoto dílu seriálu týdeníku Profit.

Na konci března se pravidelně odehrává daňové šílenství. Účastníky našeho seriálu však strašák daňového přiznání ze sna příliš nebudil. Mají na to totiž většinou „své“ lidi. „To řeší daňoví poradci, jde to zcela mimo mě,“ říká například majitel strojírenského impéria Wikov Martin Wichterle.

JEDINÝ PALÁN ŤUKAL DO POČÍTAČE

Jedině hospodský Karel Palán sám ťukal daňové přiznání do počítače, ale byl s ním hotov již na začátku března. A kolik letos zaplatí „naši podnikatelé“ na daních? Například Student Agency přispěje do státní kasy částkou zhruba tři a půl milionu korun, Palán přidá svých sedm tisíc korun a výrobce karnevalových masek Zdeněk Rydyger nemá daně platit z čeho. Loni byl totiž ve ztrátě.

Manželé Grycovi nám již také prozradili, co stojí za jejich raketovým růstem. Převzali totiž velkoobchodní distribuční síť nadnárodní společnosti Nestlé. Wichterlemu dělá radost zájem investorů o větrníky. Není však spokojen s tím, že se jeho firmě stále nedaří dodržovat dodací lhůty.

Zdeňka Rydygra zase překvapil požadavek hygieniků, aby si dal provést měření fyzické zátěže. „To vám asi dají senzory na ruce, jak je namáháte, když například malujete. Nedokážu si to ale moc představit a nikdy předtím jsem o takové kontrole neslyšel,“ říká severočeský podnikatel.

Měsíc březen přinesl řadu dalších kuriózních zážitků i událostí. Martin Wichterle dostal od čtenářů Profitu nový přírůstek do své sbírky pytlíků na zvracení. „Byly i další příležitosti rozšířit sbírku. Byl jsem například na Krymu, ale letěl jsem tam něčím prapodivným, takže tam ani žádné pytlíčky neměli,“ vtipkuje podnikatel.

MADLA A ŤAP VERSUS MYSLIVCI

A co si myslí hostinský Palán o podrážděné reakci svých kolegů myslivců na prý negativní vyobrazení mysliveckého stavu v dětském večerníčku Madla a Ťap? „No, trochu to přehnali, ale na druhou stranu si myslím, že společnost neprávem považuje myslivce za lovce a pytláky,“ odpovídá havlíčkobrodský podnikatel.

BRAND24

Nic nepomohlo pokárání Radima Jančury v minulém dílu za jeho neúspěchy při snaze zhubnout. „Jelikož jsme měli na dovolené na Kubě všechno v ceně, tak jsem opět přibral. Vážím teď již přes metrák,“ přiznává majitel společnosti Student Agency. Úspěšní nebyli ani další účastnící „hubnoucí reality show“ Palán a Rydygr. Ti však alespoň dokázali svou váhu udržet.

Pokusili jsme se z našich podnikatelů konečně dostat také nějaký ten trapný okamžik. „Jeden velký mě potkal právě na Krymu, ale ten fakt nemůžu prozradit. Byla to hodně nepříjemná situace, kterou jsme potom museli dost složitě hasit,“ říká bez uvedení detailů Wichterle. Brněnský podnikatel Jančura dává k dobru alespoň příhodu svého bratrance, který s ním také trávil dovolenou na Kubě. „Zjistil, že má plavky obráceně, nechtělo se mu ale na pokoj, tak se je rozhodl přehodit ve výtahu. V momentě, kdy se mu zasekly o palec, se však otevřely dveře výtahu,“ vypráví pobaveně Jančura.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).