Menu Zavřít

Daniel Novák: Čapí trus

18. 3. 2016
Autor: Pixabay.com

Brno je zlatá loď. Už druhý zahraniční investor si ale začíná myslet něco jiného. První se ve Štatlu spálil Amazon. Blamáž se schvalováním jeho distribučního centra tam za sebou nechala výraznou stopu.

Nepříjemné chvilky zažívá i stavitel skladů Prologis. Před lety koupil u Brna pozemky a zaplatil za ně. Pak se ale na trase Kypr–Gibraltar–Belize objevili věřitelé původního zkrachovalého majitele. Tvrdí, že kupní smlouva je neplatná a parcely patří do majetkové podstaty bankrotáře. Na konci tedy Prologis nemusí mít ani pozemky, ani peníze. Welcome to the Czech Republic!

Jaro se letos ohlásilo s předstihem. Řeč není jen o skřivanovi, který, jak známo, na Hromnice musí vrznout, i kdyby měl zmrznout. Výrazně dříve než obvykle dal o sobě vědět čáp. Zvláště kolem Olbramovic. Touto dobou přitom běžně býval ještě někde na cestě z afrických zimovišť. Ornitologickou zvláštnost si nenechá ujít dokonce ani prezident. Vyrazí nakouknout přímo do hnízda. Snad tam hlava státu nešlápne do něčeho nepěkného. Čápi totiž bezprostřední okolí hnízda nijak nešetří.

Vozík s uhlím z posledního hlubinného hnědouhelného dolu Centrum na Mostecku vyjede naposledy v dubnu. Uhlobaroni by to ovšem mohli lépe koordinovat. Podobná událost je totiž za dveřmi i v Paskově na druhé straně republiky. Horníci by tak ze závěrečné párty mohli mít větší radost.


Čtěte další zápisníky redaktorů E15:

BRAND24

Jan Šindelář: Koláče bez práce

Zdeněk Pečený: Zúčtování

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).