Další zářez do pažby La Degu

11. června 2010, 16:27 - Petr Bušta
11. června 2010, 16:27

EURO light

Ojedinělý podnik pánů Karpíška, Trčky, Sahajdáka a spol. si může vyvěsit další diplom. Kdyby se to hodilo, jako že nehodí, mohli by už v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise strhnout omítku a těmi diplomy tapetovat. Tentokrát v branži velmi žádanou cenou Jaroslava Vašaty, kterou uděluje B2B časopis Food-Service. Cena nezapře, že ji udělují profesionálové profesionálům. Získává se totiž za úspěšný gastronomický koncept, za nápad, jeho dotažení a kvalitu. Mezi laureáty minulých ročníků patří nápaditosti jako Jarmark, Potrefená husa či Středověká krčma Dětenice, tedy projekty, které jsou všechny více než hospodami. Reprezentují i precizní marketing.
Je asi zbytečné připomínat, že La Degustation nepředkládá hostům jídelní lístek, ale jen dvě sedmichodová menu prokládaná sedmi amuse bouche, navíc s možností párovacího vinného menu. Týdeník EURO navíc od počátku existence podniku (už to jsou čtyři roky) kvituje důraz na čerstvé sezonní suroviny tuzemské provenience, často z bioprodukce, a precizní obsluhu, to vše na michelinovské úrovni. A podle všeho je to i dobrý kšeft, což časopis Food-Service decentně uvádí v definici ocenění: „… kvalitu produktu dokazuje vysoká návštěvnost a oblíbenost těchto podniků“.
A to by se zase líbilo Jaroslavu Vašatovi (1905–1995), který před emigrací po neblahém únoru stavěl na nohy gastronomické kolosy jako Evropa na Václavském náměstí, „Repre“ (tedy Obecní dům) a v Americe nakonec úspěšně provozoval restauraci přímo na Manhattanu.
Na zadní straně vizitky míval prý text, jímž nyní můžeme posloužit čtenářům týdeníku EURO:
„V hospodě i na ulici, všude jsem Vám k dispozici. Ve všem, co se jídla týče – nerozumím politice. Nevím, kdo je přítel, kdo jsou zrádci, věnuji se jen své práci. A výsledek ze zlata přeje Vám Váš Vašata.“

(tabulka)
Nositelé ceny Jaroslava Vašaty

2000 Restaurace Jarmark
2001 Restaurace Ambiente Living Restaurants
2002 Restaurace Potrefená husa
2003 Sodexo – „Stravování, co má styl“
2004 Kolkovna Group
2005 Středověká krčma Dětenice
2006 Koncept hotelové gastronomie Corinthia Towers
2007 Restaurace Ambiente Brasileiro
2008 Švejk Restaurant 2009 Eurest – „Jíme s barvožroutem“
2010 La Degustation Bohême Burgeoise

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Nejzadluženější státy světa
Když v cizině nabouráme, nebo nám auto ukradnou
Srovnaní cen potravin, nápojů a taxi v nejoblíbenějších dovolenkových destinacích
3x z poradny: vytýkací dopis, jak čerpat dovolenou, daň z příjmu
Státní dluh USA, Činy, Ruska a dalších zemí. Kolik dluží domácnosti a firmy?
Auta
Retro na neděli: Dixi DA-1 3/15 slaví 90 let jako vůbec…
10 nejrizikovějších ojetin, kterým je lepší se zdaleka vyhnout
Audi, BMW a Mercedes upraví software milionům starších dieselů. Kvůli emisím
Nástupce Bugatti Chiron bude muset přejít na elektřinu. Bez ní by už nezrychlil
Test motocyklu BMW S 1000 XR: Superbike na chůdách
Technologie
Archos 50 Saphir: odolný obrněnec s velkým akumulátorem (recenze)
AMD neotevře kód své analogie Intel ME. Secure Processor zůstane „blackboxem“
Mapy.cz pro Android jsou kompletně offline včetně plánování tras
10 nejrizikovějších ojetin, kterým je lepší se zdaleka vyhnout
Intel se po IoT stahuje i z nositelné elektroniky. Celé oddělení tento měsíc zrušil
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít