Další zářez do pažby La Degu

11. června 2010, 16:27 - Petr Bušta
11. června 2010, 16:27

EURO light

Ojedinělý podnik pánů Karpíška, Trčky, Sahajdáka a spol. si může vyvěsit další diplom. Kdyby se to hodilo, jako že nehodí, mohli by už v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise strhnout omítku a těmi diplomy tapetovat. Tentokrát v branži velmi žádanou cenou Jaroslava Vašaty, kterou uděluje B2B časopis Food-Service. Cena nezapře, že ji udělují profesionálové profesionálům. Získává se totiž za úspěšný gastronomický koncept, za nápad, jeho dotažení a kvalitu. Mezi laureáty minulých ročníků patří nápaditosti jako Jarmark, Potrefená husa či Středověká krčma Dětenice, tedy projekty, které jsou všechny více než hospodami. Reprezentují i precizní marketing.
Je asi zbytečné připomínat, že La Degustation nepředkládá hostům jídelní lístek, ale jen dvě sedmichodová menu prokládaná sedmi amuse bouche, navíc s možností párovacího vinného menu. Týdeník EURO navíc od počátku existence podniku (už to jsou čtyři roky) kvituje důraz na čerstvé sezonní suroviny tuzemské provenience, často z bioprodukce, a precizní obsluhu, to vše na michelinovské úrovni. A podle všeho je to i dobrý kšeft, což časopis Food-Service decentně uvádí v definici ocenění: „… kvalitu produktu dokazuje vysoká návštěvnost a oblíbenost těchto podniků“.
A to by se zase líbilo Jaroslavu Vašatovi (1905–1995), který před emigrací po neblahém únoru stavěl na nohy gastronomické kolosy jako Evropa na Václavském náměstí, „Repre“ (tedy Obecní dům) a v Americe nakonec úspěšně provozoval restauraci přímo na Manhattanu.
Na zadní straně vizitky míval prý text, jímž nyní můžeme posloužit čtenářům týdeníku EURO:
„V hospodě i na ulici, všude jsem Vám k dispozici. Ve všem, co se jídla týče – nerozumím politice. Nevím, kdo je přítel, kdo jsou zrádci, věnuji se jen své práci. A výsledek ze zlata přeje Vám Váš Vašata.“

(tabulka)
Nositelé ceny Jaroslava Vašaty

2000 Restaurace Jarmark
2001 Restaurace Ambiente Living Restaurants
2002 Restaurace Potrefená husa
2003 Sodexo – „Stravování, co má styl“
2004 Kolkovna Group
2005 Středověká krčma Dětenice
2006 Koncept hotelové gastronomie Corinthia Towers
2007 Restaurace Ambiente Brasileiro
2008 Švejk Restaurant 2009 Eurest – „Jíme s barvožroutem“
2010 La Degustation Bohême Burgeoise

Hodnocení

Zaujala Vás tato zpráva?
Ohodnoťte ji

Loading

Děkujeme za Vaše hodnocení

Komentáře

Mohlo by vás zajímat

Finance
Česko - nová brána japonských investic do EU?
Paradoxy životního pojištění: Češi se bojí úrazů, největším rizikem jsou ale nemoci
8 mýtů o zdravotním pojištění
Kolik stojí dítě v první, druhé a třetí třídě
Ceny nemovitostí rostou a hovoří se i o realitní bublině. Je na čase prodat investiční byt?
Auta
Audi radikálně mění číselné značení modelů. Bude v tom…
Opět na scéně. Umělý benzín má zachránit spalovací motory
Opel si připravil pro Frankfurt tři světové premiéry. Překvapením nebude ani jedna
Ferrari Portofino nahrazuje Californii. Má čtyři sedačky a jede 320 km/h
Harley-Davidson drasticky překopal nabídku, Dyna a Softail splynuly v novou řadu
Technologie
Samsung představil Galaxy Note8. Posouvá laťku technické vyspělosti, ale i ceny
Konsolidujte těžbu! Asus vyrobil pro kryptokopy monstrózní desku s 19 sloty PCI Express
Budoucí mobily budou mít vzadu hned tři velké objektivy
Zoner Photo Studio bylo příliš levné, proto tvůrci u verze X zavedli předplatné
Internet si při zatmění Slunce ulevil. Američané vyšli ven a koukali na oblohu
Hry pro příležitostné hráče
Zavřít