Menu Zavřít

Další „výbušné spotřebiče“. Tentokrát Bosch a Siemens

5. 10. 2016
Autor: archiv MF

Technikům výrobce domácích spotřebičů BSH (Bosch Siemens Haushaltgeräte) dělá starosti plynový ventil u sporáků. V určitých případech může u sporáků značek Bosch a Siemens docházet k únikům plynu. Opravit bude třeba 170 tisíc přístrojů.

Kvůli bezpečnostním problémům s plynovými sporáky musí BSH zahájit servisní akci. Zmíněnými problémy jsou dotčeny spotřebiče Bosch a Siemens vyrobené od ledna 2009 do října 2011, které byly prodány převážně na nizozemském, belgickém a německém trhu. Na případ upozornil sám výrobce.

Za určitých podmínek může dojít k nekontrolovanému úniku plynu a ve výjimečných případech vzniká riziko exploze, tvrdí firma. Příčinou je možné poškození přípojky plynu a odstranit ji mají nové testy kvality. Mluvčí BSH dodala, že letos v létě došlo v jednom případě k výbuchu, jehož následkem bylo zranění jedné osoby.

Výrobce uvádí, že vadný díl vymění bezplatně. Klienty se spotřebiči z uvedeného období vyzývá, aby se přihlásili. Než bude díl vyměněn, radí BSH sporák nepoužívat.

Společnost BSH je největším výrobcem domácích spotřebičů v Evropě. Před dvěma lety firma Bosch odkoupila podíl Siemensu a je jediným vlastníkem BSH.

Dále čtěte:

BRAND24

„Výbušné baterie“ připravily Samsung o 7 miliard dolarů

Další rána pro Samsung: po mobilech explodují i pračky


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).