Menu Zavřít

Další oběť hypoteční krize

6. 3. 2008
Autor: Euro.cz

Crédit Agricole

BRAND24

Francouzská bankovní skupina Crédit Agricole se v posledním čtvrtletí loňského roku propadla do ztráty. Společnost oznámila, že prodělala 857 milionů eur (asi 21 miliard korun). Ve stejném období před rokem přitom byla skupina v plusu přes miliardu eur. Ztrátu Crédit Agricole způsobila její dceřiná investiční banka Calyon. Ta přišla kvůli problémům na úvěrovém trhu o 3,3 miliardy eur z hodnoty svých investic.
Analytici přitom spekulovali, že Crédit Agricole, která je největším francouzským poskytovatelem bankovních služeb pro drobné klienty, by mohla mít zájem o převzetí domácího konkurenta Société Générale. Ten v lednu oznámil, že kvůli nepovoleným obchodním transakcím jednoho z makléřů přišel o téměř pět miliard eur. Tyto spekulace ovšem nyní Crédit Agricole odmítla. „Neplánujeme žádné velké akvizice,“ zdůraznil šéf banky René Carron.
Akcie firmy Crédit Agricole po zveřejnění zprávy posílily o více než pět procent. „Skutečnost, že se nechystají zaplést do žádné velké akvizice, byla dobře přijata,“ poznamenal analytik Jacques Tissier ze společnosti Stratege Finance.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).