Menu Zavřít

CzechInvest nabídne firmám 300.000 korun na rozvoj zaměstnanců

21. 9. 2004
Autor: Euro.cz

Malé a střední firmy, které sepřihlásí do nového programu agentury CzechInvest na podporurozvoje lidských zdrojů, mohou získat podporu přesahující 300.000korun. Sdělila mluvčí agentury Jana Víšková.

Malé a střední firmy, které se přihlásí do nového programu agentury CzechInvest na podporu rozvoje lidských zdrojů, mohou získat podporu přesahující 300.000 korun. Sdělila mluvčí agentury Jana Víšková. Program nazvaný Standard rozvoje lidských zdrojů v podnicích umožňuje firmám zavést mezinárodně uznávaný standard Investors in People (IIP). Podle Jakuba Juříčka z CzechInvestu snižuje IIP fluktuaci i nemocnost a zároveň zvyšuje produktivitu práce.

     „Malé a střední podniky mohou v tomto programu získat podporu ve formě úhrady 65 procent nákladů na pořízení služeb, nutných na zavedení standardu. Spoluúčast podniků lze navíc rozložit do dvou ročních splátek,“ uvedl Juříček.

Agentura nyní vyhlásila druhé kolo výběrového řízení na účastníky programu. Zájemci o podporu se mohou přihlásit do 22. října. Výběrová komise bude vybírat firmy podle toho, jak splňují podmínky pro poskytnutí podpory.

     Pro zájemce připravil CzechInvest seminář o možnostech získání podpory na zavedení standardu, který se uskuteční ve středu 22. září na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně jako součást akce Eurofórum 2004.

BRAND24

     První kolo výběrového řízení do programu IIP se uskutečnilo začátkem září. Komise vybrala sedm firem vhodných k poskytnutí podpory. Oficiální výsledky a jména vybraných firem z prvního kola oznámí 23. září. Další podniky komise vybere do konce října.

Standard IIP vznikl v roce 1991 ve Velké Británii. V současné době je v Anglii držitelem osvědčení více než 35.000 organizací, které představují asi třetinu trhu práce.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).