Menu Zavřít

Čtvrtletní zisk Samsungu vzrostl bezmála o polovinu

27. 4. 2017
Autor: profimedia.cz

Čistý zisk jihokorejského výrobce elektroniky Samsung Electronics v letošním prvním čtvrtletí meziročně stoupl o 46 procent na 7,7 bilionu wonů (zhruba 168 miliard korun), a to zejména díky dobrým výsledkům čipové divize. Dostal se tak na nejvyšší úroveň za více než tři roky.

S nárůstem zisku firma počítá také v celém letošním roce. Samsung je největším světovým výrobcem chytrých telefonů, televizorů a paměťových čipů. Jeho polovodičová divize v prvním čtvrtletí více než zdvojnásobila provozní zisk na rekordních 6,3 bilionu wonů (137 miliard korun).


Přečtěte si také:

Továrna v Jevanech ožije. Indická společnost tam bude vyrábět vakcíny

 Vakcíny, ilustrační foto


Provozní zisk celé společnosti Samsung stoupl o 48 procent na 9,9 bilionu wonů (216 miliard korun). Polovodičová divize se tak na celkovém provozním zisku podniku podílela téměř dvěma třetinami.

BRAND24

Ve druhém čtvrtletí by měl výsledky podniku podpořit nový chytrý telefon Galaxy 8, jenž tento měsíc vstoupil na trh. Přístroj je prvním vyspělým telefonem, který Samsung představil od loňského debaklu smartphonu Galaxy Note 7. Ten byla firma nucena stáhnout z trhu kvůli problémům s bateriemi.


Dále čtěte:

Ujíždí nám vlak. BMW motivuje zaměstnance Muskem i Daimlerem

Vzdělaná pracovní síla a nízké platy lákají JPMorgan k expanzi do Varšavy


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).