Menu Zavřít

Čtvrtletní zisk Harley-Davidson klesl téměř o pětinu

18. 10. 2016
Autor: čtk

Čistý zisk amerického výrobce legendárních motocyklů Harley-Davidson ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o 19 procent na 114 milionů dolarů (2,8 miliardy Kč). Firma to uvedla ve své výsledkové zprávě. Hospodaření zasáhl slabý prodej ve Spojených státech, které jsou pro Harley-Davidson největším trhem. Zisk na akcii však mírně překonal očekávání analytiků.

Ve čtvrtém čtvrtletí firma plánuje zeštíhlování aktivit. Plán si vyžádá jednorázové náklady 20 až 25 milionů dolarů, hlavně na reorganizační opatření a na odchod některých zaměstnanců. Podnik však neupřesnil, kolik pracovních míst hodlá zrušit.

Maloobchodní prodej motocyklů Harley-Davidson v celém světě ve třetím čtvrtletí meziročně klesl o 4,5 procenta na zhruba 69 tisíc. Ve Spojených státech klesl o více než sedm procent na zhruba 45 tisíc 500 strojů.

Zisk na akcii se snížil na 64 centů z 69 centů před rokem. Analytici jej v anketě výzkumné společnosti Zacks Investment Research v průměru odhadovali na 63 centů.

Firma nadále předpokládá, že letos dodá prodejcům a distributorům po celém světě 264 tisíc až 269 tisíc motocyklů. Odbyt by tak měl zůstat zhruba na úrovni loňského roku.


Také si přečtěte:

Čtvrtletní zisk banky Goldman Sachs vzrostl o 47 procent

BRAND24

Bilionový nákup: Microsoft vykoupí vlastní akcie a zvýší dividendy

HP propustí až čtyři tisíce lidí. O počítače a tiskárny není zájem


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).