Menu Zavřít

ČSA pořídily čtvrtý dálkový Airbus 310, poprvé poletí do Madridu

5. 11. 2004
Autor: Euro.cz

Flotilu Českých aerolinií rozšířil čtvrtý dálkový letoun Airbus 310 pro 210 cestujících.

Flotilu Českých aerolinií rozšířilčtvrtý dálkový letoun Airbus 310 pro 210 cestujících. Stroj sdoletem 8500 kilometrů bude od dnešního dne létat na pravidelnýchi charterových linkách. Poprvé odstartuje v barvách ČSA dnesvečer do Madridu, řekla ČTK mluvčí Jitka Novotná. Letoun dopravcepořídil formou pronájmu.

Kromě 210 cestujících v obchodní a ekonomické třídě můželetoun přepravovat až 15 tun nákladu. ČSA díky tomu očekávajírůst objemu odvezeného nákladu, kterého letos dálkové strojepřepravily asi 3000 tun. Meziročně tak vzrostl objem nákladu nadálkových linkách o 19 procent.

ČSA nasadí čtvrtý Airbus 310 například na pravidelné linky doNew Yorku či do nové oblasti na Maledivách. Nový stroj všakchtějí využít hlavně na charterových trasách pro cestovníkanceláře. Letadlo tak bude létat například pro CK Exim Tours doBrazílie, Venezuely a na Kubu.

Čtvrtý stroj umožní také lepší zálohování dálkové flotily.Dosavadní tři airbusy ČSA totiž patřily k nejvíce využívanýmletounům tohoto tohoto typu na světě.

BRAND24

Pořízením stroje se flotila ČSA rozrostla na 44 letadel. Dokonce roku dopravce pořídí ještě jeden Boeing 737 pro střednítratě. Letos tak ČSA do flotily zařadí deset nových letadel.

V budoucnu chtějí ČSA dálkovou letku obnovit. Místo Airbusů310 chtějí pořídit modernější letouny stejného výrobce řady 330.Airbusy budou postupně nahrazovat také flotilu pro střední tratě,kterou nyní tvoří Boeingy 737. V letech 2006 až 2008 jich ČSAkoupí formou finančního leasingu celkem 12.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).