Menu Zavřít

ČSA odhadují škody z přerušení provozu na desítky milionů

16. 4. 2010
Autor: profit

České aerolinie (ČSA) odhadují škody z přerušení leteckého provozu na desítky milionů korun. Uzavírka kvůli sopečnému prachu z Islandu postihne tisíce pasažérů ČSA.

Autor: Jakub Stadler

CONTENT24

„Kvůli uzávěrám v jiných evropských městech muselo být již v počátku dne zrušeno 20 dnešních letů, v důsledku uzavření pražského letiště neodletí dalších 80 letů,“ uvedla mluvčí firmy Hana Hejsková. ČSA na Ruzyni otevřely deset odbavovacích přepážek, kde cestujícím radí, jak se dostat do cíle po zemi. Těží z toho České dráhy, kterým se dnes v Praze na Hlavním nádraží zvýšil zájem o mezinárodní jízdenky, především do Německa, o desítky procent.

Cestující ČSA si mohou letenky bezplatně změnit na jiný termín, případně dostanou peníze zpět bez storno poplatků. Přestupujícím pasažérům, kteří v Praze na letišti uvízli, zaplatí dopravce ubytování. Několik pravidelných letů dnes musel zrušit i Travel Service (TS), který je provozuje pod značkou Smart Wings. Podle mluvčí Vladimíry Dufkové umožní cestujícím bezplatné překnihování, případně vrátí celou zaplacenou částku. Firma rovněž řeší situaci klientů cestovních kanceláří, které využívají charterových letů TS.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).