Menu Zavřít

ČSA mají nový plán záchrany

14. 4. 2010
Autor: profit

Dozorčí rada Českých aerolinií včera schválila plán záchrany a dalšího fungování firmy po následující tři roky. Rada mimo jiné odsouhlasila záměr vedení aerolinek na vytvoření dalších dceřiných společností a tím prohloubení holdingového uspořádání.

Autor: ČSA

BRAND24

Plán nyní poputuje na ministerstvo financí a koncem dubna by jej měla projednat vláda. Jeho věrohodnost a možnou účinnost si nechá prověřit i odborová organizace pilotů CZALPA. „Jde o rozsáhlý soubor opatření, jejichž cílem je reálná přeměna společnosti na skutečně stabilní komerční subjekt,“ uvedla mluvčí ČSA Hana Hejsková. Do specializované dceřiné firmy bylo už v lednu převedeno odbavení letadel a cestujících, v brzké době by měly být od mateřské firmy odděleny i charterové lety, hovoří se i o údržbě a dalších činnostech.

V tisku se rovněž objevily informace o možném dalším propouštění, hlavně z řad mladých pilotů, nebo snížení kapacity letů. Například Mladá fronta Dnes píše o redukci flotily o deset strojů na 39 letadel, což má přinést do společnosti hotovost a ušetřit náklady.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).