Menu Zavřít

CPI Group koupila za 1,2 mld. korun českobudějovické nákupní centrum IGY

8. 11. 2010
Autor: profit

Realitní skupina CPI koupila obchodní centrum IGY v Českých Budějovicích. Za komplex nákupní galerie, kanceláří a kulturního centra o celkové pronajímatelné ploše 30 000 m2 zaplatila společnosti GE Real Estate, téměř 1,2 mld. korun.

Foto: CPI

Třípodlažní obchodně-zábavní komplex v centru Českých Budějovic zahrnuje 62 obchodních jednotek, služby, restaurace a kavárny, supermarket Albert, fitness a wellness centrum o rozloze 3 500 m2 a multifunkční kulturní centrum s variabilním sálem s kapacitou až 400 osob. Součástí IGY Centra jsou dále nadzemní pětipodlažní garáže s 387 parkovacími místy a 72 nekrytých parkovacích stání na střeše nákupní galerie.

BRAND24

Realitní skupina CPI vlastní od roku 2008 v Českých Budějovicích také čtyřhvězdičkový hotel Gomel. V současnosti se připravují plány na jeho rekonstrukci a modernizaci, která povede k začlenění hotelu do sítě mezinárodní značky Clarion.

Skupina CPI je v tomto roce aktivní zejména na poli investic. Za uplynulých 10 měsíců rozšířila své portfolio o kancelářskou budovu v Praze 4 Modřanech, sídlo potravinářského koncernu Nestlé pro ČR a SR nebo řadu maloobchodních nemovitostí v krajích s dominantními nájemci jako Interspar, Penny Market nebo OBI. V Litvínově koupila bytový fond s 2 700 byty někdejší petrochemické společnosti Unipetrol RPA a v polovině října průmyslový areál v Brandýse nad Labem s kotevním nájemcem společností Continental Automotiv Czech Republic. Mezi aktuální investice patří kancelářské a bytové Longin Business Centrum v Praze 2 a nákupní centrum IGY v Českých Budějovicích. Souhrn těchto investic přesáhl částku 5 miliard korun.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).