Menu Zavřít

Co přinese šesté číslo Profitu?

4. 2. 2011
Autor: profit

Hlavním tématem letošního šestého čísla Nového Profitu je téma "Logistika po česku".

Foto: Profit

I v tomto čísle naleznete soutěž o laserovou myš Logitech MX Anywhere a také si budete moci přečíst rozhovor s Jiřím Vodičkou, předsedou představenstva společnosti ČD Cargo. A co dalšího naleznete uvnitř časopisu?

Historie: Nejstarší česká poštovna Vznikla roku 1875 na Sněžce. O čtvrt století později tu byl zřízen poštovní úřad s letním provozem, který fungoval až do roku 1938. Původní dřevěnice poté řadu let sloužila jako kiosek. Roku 2009 byla rozebrána a nyní stojí na Javorové skále u Sedlčan.

Osudy: Thurn-Taxisové Členové původem italské rodiny měli už od středověku zkušenosti s tzv. poselskými jízdami. Když pak roku 1500 jmenoval německý císař Maxmilián I. France von Taxise generálním říšským poštmistrem, ovládla rodina poštovnictví ve velké části Evropy včetně českých zemí.

BRAND24

Design: Stůl Uhlík Jeho deska je z karbonu. V sendvičovém provedení vyniká tvrdostí a přitom není širší než tři milimetry. Autorem unikátního stolu Uhlík je designér Jerry Koza, tvořící v ateliéru SAD. Jeho netradičně řešený nábytek i další zajímavé výrobky si představíme v příštím Profitu.

Kariéra: Virtuální assessment centra O tom, že nové metody a technologie pronikají i do personalistiky a řízení lidských zdrojů, svědčí stále rostoucí popularita virtuálních assessment center. Pokud se i vy momentálně ucházíte o zaměstnání, možná se setkáte s tím, že nábor bude probíhat elektronicky.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).