Menu Zavřít

Co najdete v novém čísle Profitu?

25. 3. 2011
Autor: profit

Hlavním tématem čísla je jaderná energie. V časopise najdete například rozhovor s Danou Kuchtovou nebo speciál, který se bude věnovat bydlení.

Foto: Hana Mertová / Profimedia.cz

Kariéra: Zadávejte práci, když potřebujete

Potřeby firmy nemusí vždy ladit s klasickou pracovní dobou a ke slovu se dostávají alternativní úvazky. Velkou flexibilitu nabízejí takzvaná konta pracovní doby, která ale mnohé tuzemské společnosti zatím neumějí využívat. Proč? Dozvíte se v příštím čísle!

Story: Marie Curie-Sklodowská

Francouzská fyzička a chemička polského původu zasvětila celý život výzkumu radioaktivity. Za svou práci získala dvě Nobelovy ceny, byla čestnou členkou 103 vědeckých společností a první profesorkou na francouzské Sorbonně. Následky záření ale výrazně podlomily její zdraví a nakonec uspíšily i její smrt.

Český Export: Indonésie

Indonéské souostroví bylo významným obchodním centrem už od 7. století, kdy království Šrívidžaja obchodovalo s Čínou a Indií. Navzdory problémům s chudobou je dnes Indonésie 19. největší ekonomikou světa, a patří proto do skupiny G20. Zajímavý potenciál nabízí tedy země i českým vývozcům. Více informací hledejte v pravidelné příloze Český export příští týden.

BRAND24

Historie: Jak k nám přišlo jádro

Dukovany a Temelín byly kdysi dvě poklidné obce – jedna blízko Třebíče, druhá mezi Týnem nad Vltavou a Protivínem. Až do 70. let minulého století nic nenasvědčovalo tomu, že by se zájem o ně měl nějak zvýšit. Pak ale přišlo jádro… Jak to bylo dál, se dočtete už za týden v novém Profitu.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).