Menu Zavřít

Co nabízejí jednotliví alternativní operátoři

10. 2. 2003
Autor: Euro.cz

Aliatel Společnost je v poslední době nejprogresivnějším konkurentem Českého Telecomu. Jako první zavedla v lednu pevnou volbu operátora a hned od února zlevnila své služby. Minimální výše požadované platby je 500 korun měsíčně.

Aliatel

Společnost je v poslední době nejprogresivnějším konkurentem Českého Telecomu. Jako první zavedla v lednu pevnou volbu operátora a hned od února zlevnila své služby. Minimální výše požadované platby je 500 korun měsíčně. Pokud tedy protelefonujete více, jeho služby se vám vyplatí (pozor, od svého měsíčního účtu musíte pro tuto úvahu odečíst paušální poplatky). Nejkratší doba, na kterou se Aliatelu můžete upsat, je čtvrt roku. Službu lze sjednat telefonicky, písemně nebo návštěvou obchodního partnera.

Předvolba: 1012

Informace: sluzby.aliatel.cz

Contactel

Tento operátor je zvláštní tím, že považuje volání mezi Prahou a Středočeským krajem za místní hovory. Také on požaduje, abyste protelefonovali alespoň 500 korun měsíčně a uzavřeli smlouvu nejméně na tři měsíce. Podmínkou aktivace programu je zaplacení základního poplatku ve výši 300 korun. Contactel ale svým zákazníkům slibuje velké úspory při všech druzích hovorů. Každý klient má k dispozici detailní rozpis svého účtu na internetu.

Předvolba: 1055

Informace: www.contactel.cz

Czech On Line

Firma nepožaduje žádné aktivační poplatky ani minimální počet protelefonovaných minut. Poskytuje své služby pouze korporátním klientům.

Předvolba: 1020

Informace: www.jet2web.cz

eTel

Minimální výše měsíčního účtu je u této firmy 500 korun, aktivační poplatek se nepožaduje. Pokud bude zákazník používat přístroj, který bude jeho hovory směrovat do sítě eTelu automaticky, bude muset měsíčně protelefonovat alespoň 1000 korun.

Předvolba: 1010

Informace: www.etel-group.cz

Pragonet

Tato společnost nepožaduje od svých zákazníků žádné aktivační poplatky ani nestanovuje částku, kterou by bylo třeba každý měsíc protelefonovat. Z kapacitních důvodů ale nenabízí své služby domácnostem, nýbrž jen právnickým osobám. Služby Pragonetu jsou dostupné v Praze a Středočeském kraji.

Předvolba: 1036

Informace: www.pragonet.cz

Tele2

Má nejpřátelštější webové stránky. Zaregistrovat se můžete velmi jednoduše buď na nich nebo telefonicky. Tele2 nepožaduje žádné aktivační poplatky ani po zákaznících nechce, aby protelefonovali určitou sumu. Fakturu zasílá, až když výše provolané částky přesáhne 10 Kč. Neposkytuje však místní hovory. Služby tohoto operátora také nelze využívat v Libereckém a Karlovarském kraji.

Předvolba: 1002

Informace: www.tele2.cz

Tiscali

Na závěr jedna lahůdka pro domácnosti: žádné aktivační poplatky, žádné požadavky na výši účtu. Operátor přitom nabízí i místní hovory, které jsou levnější než u Českého Telecomu. Pokud se vám nechce vytáčet předvolbu, můžete si od firmy proti vratné záloze 499 korun půjčit její směrovací zařízení T-Box.

BRAND24

Předvolba: 1003

Informace: volani.tiscali.cz

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).