Menu Zavřít

Co na to Profit

6. 9. 2010
Autor: profit

Autoritativní ministr

Ministr dopravy Bárta navrhl, aby se po vzoru Švýcarska nebo Finska výše pokut za přestupky spáchané za volantem určovala podle výše příjmu řidiče. Premiér Nečas návrh odmítl a označil jej za nakročení k autoritativnímu režimu.

Premiér pojmenoval věc zcela správně. Jestli je ale na českých silnicích něco zapotřebí, pak je to právě důsledný autoritativní režim.

Žárovková demagogie Od září se nesmí prodávat klasické žárovky s příkonem 75 W. Druhá fáze zákazu klasických žárovek vyvolala očekávanou kritiku. Německý deník Der Spiegel nazval celoevropskou regulaci žárovkovým socialismem. Odborníci upozorňují například na vysoký obsah rtuti v úsporných zářivkách. Připomíná to boje indiánů proti „ocelovým ořům“, dělníkům proti strojům, které jim berou práci, a jiné boje proti pokroku. Žárovky by se dál prodávat mohly, ale jako topení, ne jako zdroj světla. (Ne)důvěryhodná StB

Vrchní soud rozhodl, že svazek, který vedla na poslance Tomáše Ploce komunistická kontrarozvědka, je naprosto nevěrohodný, a nařídil televizi Prima, kterou poslanec žaloval za zveřejnění informací ze svazku, odvysílat Plocovo vyjádření.

Netušil jsem, že v roce 2010 budeme považovat tajné služby bývalého režimu za studnici „těch pravých“ informací a že se jejich svazky budou ad hoc „znedůvěryhodňovat“ soudně. Paradoxně dnes víc věříme StB než sami sobě navzájem. Nečas, nebo Sarkozy? Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg označil postup Francie při deportacích Romů pocházejících z východu Evropské unie za rasismus. Premiér Nečas považuje ministrova slova o rasismu za unáhlená. Premiér Nečas se chytil do pasti vlastních slov. Všichni slušní řidiči, kteří se ještě odváží na české silnice, netouží po ničem jiném než po nějakém autoritativním policejním režimu, který by český dopravní chaos proměnil v řád.

Nehoupat!

BRAND24

MÚřad pro ochranu hospodářské soutěže bude posuzovat tendr na poradenské služby zadaný Českou televizí. Výběrové řízení napadl jeden z neúspěšných účastníků, poradenská společnost Ernst & Young.

Nejlepším řešením je nevypisovat žádné tendry na poradenské služby. Tak se ušetří spousta peněz. V české televizi by si měli na poradě pustit film Na samotě u lesa. Nejlepší zedník v okolí pan Lorenc je totiž vzor všech poradců a podobných obchodníků s deštěm.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).