Menu Zavřít

Co můžeš udělat dnes...

25. 9. 2006
Autor: Euro.cz

glosyKonec levných hypoték - hlásají někteří analytici s poukazem na pohyb úrokových sazeb. Kousek pravdy na tom je, ale tak zlé to není. Už proto, že úrok není jediným parametrem hypotečního úvěru. Ve hře jsou poplatky za sjednání úvěru, náklady znaleckého posudku či pojištění i výše poplatků za vedení účtu.

glosy

Konec levných hypoték - hlásají někteří analytici s poukazem na pohyb úrokových sazeb. Kousek pravdy na tom je, ale tak zlé to není. Už proto, že úrok není jediným parametrem hypotečního úvěru. Ve hře jsou poplatky za sjednání úvěru, náklady znaleckého posudku či pojištění i výše poplatků za vedení účtu. A právě tady bankéři neustále „slevují“.

BRAND24

Bitva o zákazníka je totiž velmi úporná, což je patrné i na úrokové politice jednotlivých bank. Rozdíly někdy činí až jedno procento. Přitom nabídku ještě obohacují stavební spořitelny s trochu jinak konstruovanými hypotečními úvěry.

Málokterý finanční produkt je tak dnes nabízen v tolika variantách a s takovou vstřícností k zákazníkovi jako právě hypoteční úvěry. Úrok sice roste, ale jeho současná úroveň je stále ještě velmi výhodná. Dobrá rada je proto snadná: pokud hypotéka, tak určitě radši dnes než zítra.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).