Číslo k nakousnutí

30. července 2007, 00:00 - Petr Kučera
30. července 2007, 00:00

Často kolem sebe slyším, že podnikatelských příležitostí už zdaleka není tolik jako na začátku 90. let. Přesto jsme v Profitu představili už několik odvážlivců, kteří se do podnikání pustili mnohem později, a přesto uspěli. V tomto čísle se dočtete o Jindřichu Fikarovi.

Tomu se od roku 1989 podařilo najít mezeru na trhu hned třikrát. Tu poslední teď zaplňuje originálními výrobky z čokolády.

Sladká budoucnost čeká také podnikatele, kteří uspěli s registrací takzvaných chráněných označení původu. Trh s potravinami je nabitý a v regálech evropských obchodů vidíme stále víc stejných výrobků a značek. Vsadit na výjimečnost se proto vyplácí, zvláště je-li posvěcena a následně chráněna přímo Evropskou unií. Potenciál regionálních specialit už si uvědomují i české firmy - podrobnosti se dočtete v hlavním tématu čísla.

Něco k nakousnutí ráda hledají také zvířata nakažená vzteklinou. Díky vakcíně společnosti z Ivanovic na Hané se v Česku už čtyři roky tato nemoc nevyskytla.

V menu Profitu ani tentokrát nechybí praktické rady, třeba o převodu účetních dokumentů do elektronické podoby. Píšeme také o výrobě cihel, kolejových vozidel nebo historických zbraní. Věřím, že pro vás bude i dnešní číslo plné chuťovek!

Mohlo by vás zajímat

  • Rekola mění dopravu v českých městech

  • Roman Šmucler: Češky jsou posedlé zvětšováním prsou

  • Vinař Pavel Chrást: Víno se v Česku předražuje

  • Finance.cz pozvaly klienty na curling

  • Adam Hazdra: Třetina lidí je v práci nespokojených

  • Je o mě zájem, říká expremiér Jiří Paroubek v Euro TV

  • Pavel Ryba - muž, který Čechům prodá ročně tunu zlata

  • Majitel textilky Juta a senátor Hlavatý: V Senátu by…

  • Jan Hawelka: kavárenská hvězda z Mostu

Hry pro příležitostné hráče