Menu Zavřít

Cisco a BMC Software uzavřely strategickou alianci

8. 12. 2010
Autor: profit

Společnosti Cisco a BMC Software vytvořily strategickou alianci zaměřenou na vývoj nových řešení cloud computingu pro rozsáhlé systémy s mnoha uživateli.

Foto: Cisco

V rámci aliance sjednotily plány pro vývoj produktů a technologickou architekturu s cílem nabídnout zákazníkům kompletní řadu řešení, která zjednoduší a zautomatizují poskytování služeb cloudu. Prvním výsledkem spolupráce je integrovaná platforma Cloud Delivery Platform, která pomáhá poskytovatelům cloudu snadno nasadit end-to-end služby na integrované infrastruktuře datových center.

Cisco a BMC Software sdílejí v oblasti cloud computingu společnou vizi. Naším cílem je nabízet řešení, která naplno využijí možnosti moderních integrovaných datových center a zároveň budou klást co nejmenší nároky na obsluhu,“ řekla Padmasree Warrior, Chief Technology Officer společnosti Cisco.

Cisco přispívá do aliance svým know how v oblasti služeb Cisco IP sítí a technologie unified computing a svými zkušenostmi s největšími světovými poskytovateli internetových služeb. BMC díky dlouholetému vedoucímu postavení v oblasti Business Service Management přináší inovativní softwarová řešení, která dynamicky reagují na změny potřeb v oblasti cloudových a IT služeb.

V návaznosti na jejich stávající společná řešení bude Cisco také prodávat řešení Service Assurance and Compliance od BMC jako doplněk pro Unified Computing System. Integrovaná platforma Cloud Delivery Platform pomáhá automatizovat proces nastavení a poskytování cloudových služeb a zjednodušuje manuální obsluhu systému.

BRAND24

Díky integrované platformě Cloud Delivery Platform získáme nástroje pro optimalizaci a správu služeb Telefónica Cloud Services a také zcela novou úroveň automatizace cloudových služeb. Ta je nezbytná, abychom mohli pohotově reagovat na požadavky našich zákazníků v reálném čase. Nejvíce z toho budou těžit naši zákazníci, protože tyto technologie zjednodušují požadavky na provoz a zvyšují celkovou úroveň služeb,“ řekl Jose Luis Gamo, vedoucí Cloud Vertical Business Unit společnosti Telefónica.

Nové společné řešení propojuje softwarový nástroj Cloud LifeCycle Management (CLM) společnosti BMC s řešeními Cisco pro síťové, výpočetní a storage služby v datových centrech. Integrovaný systém je určen pro provoz v rozsáhlých privátních, veřejných i hybridních cloudových prostředích. Poskytovatelům služeb přináší výhody v podobě vyšší efektivity, kvality a rychlejšího zavádění nových služeb.

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).