Menu Zavřít

„Čínský Uber“ má po finanční injekci hodnotu víc než bilion korun

29. 4. 2017
Autor: Profimedia.cz

Čínský provozovatel alternativní taxislužby Didi Chuxing Technology získal od investorů 5,5 miliardy USD (135,4 miliardy Kč). Peníze chce použít na globální expanzi a rozvoj technologie umělé inteligence. Finanční injekce zvyšuje hodnotu firmy na více než 50 miliard USD (1,2 bilionu korun), což z ní dělá jednoho z největších asijských start-upů, uvedl ekonomický list The Wall Street Journal. Didi loni koupila čínskou součást svého amerického rivala Uber.

Mezi investory do společnosti Didi patří čínské podniky Alibaba Group či Tencent Holdings. Nově získala firma investice od firem Menlo Park, Silver Lake Partners, SoftBank, China Merchants Bank a čínské Bank of Communications. Loni v srpnu, po začlenění aktivit amerického Uberu, byla hodnota Didi 36 miliard USD.

Díky nově získaným financím je hodnota Didi vyšší než hodnota čínského výrobce spotřební elektroniky Xiaomi. Když firma v prosinci 2014 od investorů naposledy získala finance, její hodnota činila zhruba 46 miliard USD.


Čtěte o plánech české alternativní taxislužby:

České Liftago chce startovat v Budapešti

Aplikace Liftago v kabině řidiče

BRAND24


Didi uskuteční denně více než 20 milionů jízd. Stejně jako další technologické společnosti usiluje o expanzi do oblasti autonomních vozidel a otevírá výzkumnou a vývojovou laboratoř v americkém Silicon Valley. Tato laboratoř se má zaměřit na technologii inteligentního řízení a bezpečnost na bázi umělé inteligence.

Přečtěte si, kde má Uber potíže:

Uber se stahuje z Dánska. Vyštípal ho nový zákon

Výhra italských taxikářů: soud označil Uber za nekalou konkurenci

Řidiči Uberu chystají odbory. Soud je proti


  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).