Menu Zavřít

Čínská ofenziva

31. 8. 2007
Autor: Euro.cz

Výrobce mobilů z Číny vstoupí na český trh

Společnost ZTE, největší čínský výrobce mobilů a telekomunikačních zařízení, má v plánu vstoupit na český trh pod vlastní značkou. Týdeníku EURO to potvrdil Miroslav Hažer, manažer pro komunikaci českého zastoupení ZTE. V Česku je firma momentálně zastoupena dvěma projekty. Pro čtvrtého operátora U:fon buduje CDMA síť, pro Vodafone vyrábí „na míru“ levné mobilní telefony, jež operátor prodává v řetězci Tesco.
V průběhu prázdnin ZTE vybudovalo v Česku obchodní zastoupení včetně managementu a během pár měsíců chce na místní trh dodávat výrobky pod vlastní značkou. „Rádi bychom rozšířili nabídku kromě operátorů i na koncové zákazníky. Máme v plánu nabízet nejen mobilní telefony značky ZTE, ale i datové karty, modemy a speciální monitory komunikující s mobily, což je technicky vyspělejší obdoba elektronických chůviček,“ vypočítává Hažer.
ZTE Czech nyní mapuje trh a vyjednává s několika firmami, které by se měly stát distributorem produktů ZTE. Dle informací týdeníku EURO by se měly nejlevnější mobily prodávat za cenu kolem tisíce korun, u vybavenějších přístrojů chce ZTE být až o třetinu levnější, než stojí srovnatelné konkurenční produkty. Hažer říká: „Nabídkou ale chceme ukázat, že ZTE je též schopno dodávat výrobky nejvyšších tříd, jež jsou odzkoušeny vyspělým a náročným asijským trhem, například kapesní počítače PDA, telefony s televizí či různé vysouvací mobily.“

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).