Menu Zavřít

Čím začít reformu?

26. 6. 2006
Autor: Euro.cz

(z diskuze na www.profit.cz) Čím by měla nová vláda začít reformu podnikatelského prostředí? Zrušit minimální daň, zrušit zákon o registračních pokladnách, změnit platbu sociálního a zdravotního pojištění pro OSVČ, změnit zákon o DPH (platby za nezaplacené faktury). čtenář Béďa Malé nezaplacené faktury nestojí za soud.

(z diskuze na www.profit.cz) Čím by měla nová vláda začít reformu podnikatelského prostředí? Zrušit minimální daň, zrušit zákon o registračních pokladnách, změnit platbu sociálního a zdravotního pojištění pro OSVČ, změnit zákon o DPH (platby za nezaplacené faktury).

BRAND24

čtenář Béďa Malé nezaplacené faktury nestojí za soud. Prostě se smíříme s tím, že jsme opět narazili na grázla. Odvedeme z nezaplacené faktury DPH, odvedeme daň z příjmu. Prosím, je to daň za blbost. Proč ale stát vrací těmto grázlům DPH, to je nepochopitelné. Stačilo by přitom tak málo: Prohlásit žádost o vratku DPH z nezaplacené faktury za trestný čin. Pomohlo by to státu i drobným podnikatelům. Současný systém, jak je v tomto státě obvyklé, pomáhá jen lumpům.

Jan Šašinka

  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).